FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VII  
Núm. 71
Dimarts, 30 de juny de 1992 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
1678 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 8 de maig de 1992 per la qual es fa públic el Conveni de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Palma, 7 de maig de 1992

REUNITS

D'una banda, l'Hble. Sr. Alexandre Forcades i Juan, Conseller d'Economia i Hisenda, en representació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

De l'altra, l'Excm. Sr. Nadal Batle i Nicolau, Rector Magnífic de la Universitat de les Illes Balears.

EXPOSEN

Primer. Que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la intenció de posar en marxa un parc d'innovació balear i un megaparc telemàtic.

Segon. Que aquests parcs tenen com a objectiu actuar com a instruments per al desenvolupament econòmic i regional de les illes Balears i com a mitjans per a l'estudi d'alternatives d'ubicació, idees urbanístiques i solucions ambientals, tot això sobre la base de la seva difusió nacional i internacional i, per tant, de les illes Balears.

Tercer. Que per a l'impuls i el desenvolupament d'aquest projecte s'ha pres en consideració que la Universitat de les Illes Balears disposa de personal que compta amb experiència i qualificació que fan que sigui el grup de treball ideal per al desenvolupament d'un estudi d'identificació d'empreses que siguin potencials usuaris del parc d'innovació balear.

Quart. Per tot això, la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears

ACORDEN

Primer. Objecte del conveni.

L'objecte d'aquest conveni és la realització per part de la Universitat de les Illes Balears dels treballs als quals es refereix l'expositiu segon.

Segon. Obligacions de les parts.

a) Obligacions de la Universitat de les Illes Balears.

S'identificaran i seleccionaran aquelles empreses que tinguin un major interès per al parc d'innovació balear i que, per les seves característiques, en siguin clients potencials. Els tipus d'empreses que s'identificaran s'agrupen en quatre cate gories:

Laboratoris d'investigació i desenvolupament.

Investigació aplicada.

Indústries que fabriquen productes d'alta tecnologia.

Empreses de sectors tradicionals que apliquin tecnologies avançades i estiguin a l'avantguarda dels seus respectius camps.

Els criteris per seleccionar les empreses seran:

Empreses en sectors d'alt creixement i grans expectatives de futur. Entre d'altres, es consideraran empreses dedicades a la informàtica, les telecomunicacions i al sector ambiental.

Empreses dominants en segments del mercat de les noves tecnologies i empreses líders en nínxols emergents.

Empreses relacionades amb sectors existents a les Balears, com l'aeronàutic o el turístic.

Empreses de serveis i empreses industrials que fabriquin productes d'alt valor afegit en relació amb el seu pes.

Empreses no europees d'alta tecnologia (fonamentalment japoneses i nord-americanes) que exportin a Europa i que encara no tinguin grans instal·lacions a la Comunitat Europea.

Normes incidentals:

Relació d'empreses per a Menorca i Eivissa.

Les empreses quedaran identificades amb la raó social, l'adreça i el telèfon, agrupats alfabèticament i també classificats en funció de la tipologia.

b) Obligacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'obliga a pagar el cost d'elaboració d'aquest estudi aportant la xifra de 3.000.000 de ptes., que s'imputarà a la partida pressupostària 31200-612500-22706 dels Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 1992.

Aquesta quantitat s'abonarà de la manera següent:

Un 50%, és a dir, 1.500.000 ptes., en el moment de la rúbrica del present document.

I el 50% restant, en acabar el treball en la seva totalitat, una vegada hagi tingut lloc la recepció provisional i s'hagi expedit la factura amb aquesta finalitat.

Tercer. Vigència.

Aquest conveni donarà resultats des del mateix dia de la seva signatura, i la Universitat de les Illes Balears haurà de lliurar l'estudi objecte del present conveni abans del dia 31 de desembre de 1992.

Quart. Prescripcions tècniques i metodologia de l'estudi.

La Universitat de les Illes Balears es compromet a presentar en el termini de trenta dies comptats des de la data de la signatura del present conveni un plec de prescripcions que faci una descripció detallada de les principals característiques d'un estudi que es pugui realitzar, com també prevegi la metodologia que cal aplicar per elaborar-lo.

La Conselleria d'Economia i Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dins els quinze dies següents a la presentació d'aquest plec, exposarà la seva opinió sobre el tema i hi podrà introduir, si és procedent, tots els suggeriments o les directrius que consideri oportuns per al millor desenvolupament del treball.

Cinquè. Direcció de l'estudi.

Per tal de dur a terme un adequat seguiment i supervisió del que estableix aquest conveni, la direcció de l'estudi correspondrà al senyor Andreu Font, di rector general d'Economia de la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Sisè. Ús i propietat de l'estudi.

L'estudi objecte d'aquest conveni quedarà en propietat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual li podrà donar l'ús i la destinació que consideri més convenients per als seus interessos.

Setè. Compliment del conveni.

El present conveni es considerarà complert, per part de la Universitat de les Illes Balears, amb la finalització i el lliurament de l'estudi objecte del present document, i per part de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb l'abonament de les quantitats establertes.

I perquè consti, ambdues parts signen aquest conveni en dos exemplars i amb un sol efecte en el lloc i la data indicats ut supra .

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 8 de maig de 1992
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.