FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VII  
Núm. 71
Dimarts, 30 de juny de 1992 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Rectorat
1674 RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 27 de març de 1992 per la qual es fa públic el Protocol entre la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria de Cultura, Educació i Esports per al funcionament del centre col·laborador del TERMCAT.

Palma, 16 de març de 1992

A la seu de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports,

ES REUNEIXEN

D'una part, l'Honorable Consellera de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear, Senyora Maria Antònia Munar i Riutort, i, de l'altra, el Magnífic i Excel·lentíssim Rector de la Universitat de les Illes Balears, Senyor Nadal Batle Nicolau, i

MANIFESTEN

Que la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, en virtut de l'Ordre de la Presidència del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears del dia 15 d'abril de 1988 (article 1, lletra a), ha de desenvolupar les competències i les funcions atribuïdes per l'Estatut d'Autonomia (article 10, punt 21) i la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística, en matèria de foment de la investigació i difusió i normalització de la llengua catalana;

Que la Universitat de les Illes Balears, el districte de la qual és constituït pel territori de la comunitat autònoma, té a càrrec seu el servei públic de l'educació superior i atribuïda com una de les seves funcions i d'acord amb la Llei de reforma universitària la de donar suport científic i tècnic al desenvolupament cultural, social i econòmic de la comunitat en què es troba inserida (article 1, lletra c). Així mateix, i atesos l'Estatut d'Autonomia (disposició addicional segona) i la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística (disposició addicional tercera), és la institució oficial consultiva per a tot quant faci referència a la llengua catalana.

Tot respectant aquestes normes i per a una millor col·laboració, ambdues parts consideren d'interès recíproc prorrogar el marc establert el 21 de desembre de 1990 d'actuacions conjuntes en els camps següents:

a) Investigació, difusió i assessorament terminològics.

b) Formació lingüística específica per a professionals de sectors diversos.

Atès això, subscriuen aquest conveni de cooperació d'acord amb les següents

CLÀUSULES

Primera. D'acord amb el conveni subscrit el 21 de desembre de 1990, la Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears estan interessades a prosseguir les activitats del centre col·laborador del TERMCAT.

Segona. Els serveis que oferirà aquest centre aniran des de la difusió de la terminologia i la resolució de consultes puntuals i publicacions a l'organització d'activitats de recerca terminològica i a la col·laboració en el disseny de cursos de llengua específics per a professionals de sectors diversos.

Tercera. El centre col·laborador elaborarà anualment un pla d'activitats, amb especificació dels pressuposts necessaris per a l'exercici corresponent, en l'aprovació del qual hauran d'intervenir representants de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports i de la Universitat de les Illes Balears.

Quarta. El centre col·laborador podrà establir acords de col·laboració amb altres institucions i organismes per a l'elaboració i la publicació de treballs terminològics puntuals, sempre que comptin amb el vist-i-plau de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears.

Cinquena. La Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears es comprometen a canalitzar tots el projectes terminològics que patrocinin o acullin a través del centre col·laborador del TERMCAT. El TERMCAT, d'acord amb el conveni signat amb la Universitat de les Illes Balears, vehicularà a través de la seva organització la realització del treball.

Sisena. La Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears es comprometen a difondre els termes supervisats pel TERMCAT i a evitar l'ús de terminologies no estandarditzades en la documentació que controlin.

Setena. La Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears es comprometen a facilitar gratuïtament al TERMCAT les obres editades que tinguin interès teminològic. El TERMCAT, d'acord amb el conveni signat amb la Universitat de les Illes Balears, facilitarà les seves publicacions a la Conselleria de Cultura, Educació i Esports i a la Universitat de les Illes Balears.

Vuitena. La Conselleria de Cultura, Educació i Esports i la Universitat de les Illes Balears col·laboraran mitjançant els seus especialistes en la supervisió de dades i la resolució de consultes del TERMCAT.

Novena. A tenor de la clàusula novena del conveni subscrit el 21 de desembre de 1990, la Conselleria de Cultura, Educació i Esports assumirà part de la despesa derivada del manteniment d'aquest servei i amb aquesta finalitat finançarà anualment l'activitat, d'acord amb les seves disponibilitats pressupostàries. Aquest suport serà de 5.000.000 de pessetes dins l'exercici 1992, que aniran a càrrec de la partida pressupostària 1311545530164000 i que serviran per contribuir al manteniment del centre col·laborador durant l'any 1992.

Desena. La Universitat de les Illes Balears es farà càrrec de la instal·lació i el manteniment de la infrastructura del centre i de les connexions físiques necessàries amb la base de dades del TERMCAT. Així mateix es farà càrrec de la selecció i la formació del personal que hi ha de treballar i de les relacions amb aquest.

Onzena. A tota la documentació i la retolació del centre col·laborador del TERMCAT, com també a qualsevol tipus de publicitat, hi haurà de constar la participació de les dues parts signants d'aquest conveni i, en els casos en què calgui, les altres parts participants en aquella acitivitat o publicació concreta.

Dotzena. La Campanya de Normalització Lingüística, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística Gen eral de la Universitat de les Illes Balears i els membres illencs de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans seran consultats i informats en el moment d'elaborar el pla anual d'activitats que hagi de dur a terme el centre col·laborador.

Tretzena. Aquest conveni començarà a vigir l'endemà d'haver-lo signat ambdues parts, i les disposicions que conté regiran durant el 1992 i es prorrogaran automàticament i per anualitats, si cap de les dues parts no manifesta la voluntat de denunciar-les. En qualsevol cas deixarà de vigir dos mesos després de la data en què es comuniqui aquesta determinació.

Catorzena. Tot i la denúncia o l'extinció de la vigència del conveni, ambdues parts es comprometen a garantir l'execució i el finançament de la manera programada de les activitats que s'hagin iniciat i no conclòs en el moment de l'extinció del conveni.

Com a prova de conformitat, ambdues parts signen aquest conveni en dos exem plars al lloc i en la data assenyalats al capdamunt del document.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 27 de març de 1992
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.