logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 580 - Any  XL - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 22 de novembre de 2024
Consell de Govern

15679. ACORD NORMATIU del dia 5 de novembre de 2024 pel qual es regula el procediment per a la tramitació de convenis, acords marc i protocols a la Universitat de les Illes Balears.

El creixement exponencial del nombre de convenis, acords marc i protocols amb altres universitats, institucions o entitats que anualment tramita la Universitat de les Illes Balears i les previsions en aquesta matèria de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, han posat de manifest la necessitat de modificar la normativa pròpia de la Universitat.

Aquesta revisió es concreta en els objectius següents: en primer lloc, perfeccionar l’adequació de la normativa de la Universitat de les Illes Balears a les normes reguladores que són aplicables a la tramitació de convenis; en segon lloc, millorar la gestió administrativa dels convenis, acords marc i protocols que subscriu la nostra institució, i en tercer lloc, adaptar tots els models de convenis de la Universitat de les Illes Balears al que estableix la normativa actual.

Per altra banda, d’acord amb l’article 129 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la present normativa s’ajusta als principis de bona regulació. En relació amb els principis de necessitat i eficàcia, hi ha diverses raons d’interès general per aprovar-la, tal com ha quedat reflectit als paràgrafs precedents. Així mateix, s’atén al principi de proporcionalitat i s’ha utilitzat de manera precisa un instrument jurídic adequat, com aquesta normativa. Es garanteix fermament el principi de seguretat jurídica, ja que la norma és coherent amb la resta de l’ordenament jurídic i genera un marc normatiu estable, predictible, integrat, clar i de certesa, que facilita el coneixement i la comprensió i, en conseqüència, l’actuació i la presa de decisions de les persones incloses en el seu àmbit d’aplicació. Així mateix, es respecta, en tot cas, el principi de transparència, atès que la normativa es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears, al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears i a la pàgina institucional de convenis de la Universitat de les Illes Balears, on, a més a més, es publicarà informació rellevant sobre els convenis i acords marc. En darrer lloc i en aplicació del principi d’eficiència, la norma no inclou càrregues administratives innecessàries.

En virtut del que s’ha indicat, fent ús de les competències que li atribueix l’article 24.2.32 i 40 dels Estatuts d’aquesta universitat, el Consell de Govern, a la sessió del dia d’avui i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la regulació del procediment per a la tramitació de convenis, acords marc i protocols a la Universitat de les Illes Balears.

Sumari

Títol preliminar. Consideracions generals

Article 1. Objecte
Article 2. Àmbit d’aplicació
Article 3. Llengua oficial

Títol I. Convenis, acords marc i protocols

Capítol I. Tipus de col·laboració, agents implicats i contingut

Article 4. Tipus de col·laboració
Article 5. Agents o òrgans implicats en la tramitació
Article 6. Contingut dels convenis, acords marc i protocols

Títol II. Procediment per a l’elaboració, l’aprovació, la signatura i la publicitat dels convenis, acords marc i protocols

Capítol I. Procediment de tramitació

Article 7. Inici de la tramitació: presentació de propostes
Article 8. Identificació i registre
Article 9. Aprovació per part del responsable
Article 10. Supervisió jurídica
Article 11. Supervisió econòmica
Article 12. Aprovació del Consell de Direcció
Article 13. Ratificació del Consell de Govern
Article 14. Revisió lingüística
Article 15. Signatura
Article 16. Publicitat
Article 17. Seguiment i modificació
Article 18. Renovació
Article 19. Denúncia

Capítol II. Arxivament i custòdia

Article 20. Arxivament
Article 21. Custòdia

Capítol III. Protecció de dades

Article 22. Protecció de dades

Capítol IV. Transparència

Article 23. Transparència

Disposicions addicionals

Primera. Habilitació del desenvolupament
Segona. Denominacions
Tercera. Models de convenis

Disposició derogatòria

Única. Derogació normativa

Disposició final

Única. Entrada en vigor

Títol preliminar. Consideracions generals

Article 1. Objecte

Aquesta normativa, d’acord amb la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, té per objecte desenvolupar, en l’àmbit de les competències de la Universitat de les Illes Balears i d’acord amb els seus Estatuts, el procediment d’elaboració, tramitació, aprovació, ratificació, signatura i publicitat dels convenis, acords marc i protocols.

Article 2. Àmbit d’aplicació

  1. La present normativa s’aplicarà a tots els convenis, acords marc i protocols en els quals és part la Universitat de les Illes Balears.
  2. Queden exclosos de l’àmbit d’aplicació d’aquesta normativa:
    1. Els contractes que es regulen d’acord amb l’article 60 de la Llei 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.
    2. Els negocis jurídics que comportin prestacions pròpies dels contractes i, en particular, els acords que tinguin per objecte els contractes inclosos en l’àmbit de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.
    3. Els encàrrecs de gestió.

Article 3. Llengua oficial

  1. Per iniciar la tramitació dels convenis, acords marc i protocols és requisit indispensable aportar-ne una versió en una de les dues llengües oficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
  2. Els convenis, acords marc i protocols s’han de signar en una de les dues llengües oficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears. En qualsevol cas, en el supòsit d’entitats dels territoris de parla catalana, se n’ha de signar una versió en català.
  3. De manera excepcional, i si l’altra part ho sol·licita per escrit, el conveni, acord marc o protocol es pot signar només en anglès, sempre que el Consell de Direcció ho acordi expressament. 
  4. El proponent del conveni, acord marc o protocol és el responsable que les traduccions siguin fidels als documents aportats per l’altra part.  

Títol I. Convenis, acords marc i protocols

Capítol I. Tipus de col·laboració, agents implicats i contingut

Article 4. Tipus de col·laboració

La Universitat de les Illes Balears ajustarà els tipus de col·laboració a una de les modalitats següents:  

  1. Acords marc: es tracta d’acords pels quals es crea un espai de col·laboració comú entre les parts signants que, posteriorment, si escau, es concretarà en accions determinades a través de la signatura de convenis més específics.
  2. Convenis: normalment es desprenen d'un acord marc i estableixen les bases concretes de treball en qualsevol de les àrees que s’hagin acordat. A diferència dels anteriors, en aquest tipus de documents s'indiquen responsabilitats concretes, així com activitats específiques a desenvolupar per un temps determinat.
    Una vegada que conclou l'activitat específica, l’acord marc pot continuar tenint validesa i es poden signar tants de convenis específics com activitats o projectes particulars o concrets arribin a establir les parts.
  3. Protocols: comporten simples declaracions d’intencions de contingut general o que expressen la voluntat de les administracions i parts subscriptores per actuar amb un objectiu comú, sempre que no suposin la formalització de compromisos jurídics concrets i exigibles. Tot i així, la UIB procurarà que el contingut dels acords marc i els protocols s’ajustin tant com sigui possible a les disposicions previstes a la Llei 40/2015.  

Article 5. Agents o òrgans implicats en la tramitació

Formaran part del procediment de tramitació de convenis, acords marc o protocols a la UIB els agents següents:

  1. Proponent: persona que promou la tramitació d’un conveni, acord marc o protocol. És l’encarregat d’iniciar la tramitació del procediment, fer-ne tot el seguiment i responsabilitzar-se de la signatura. El proponent s’encarregarà de fer arribar el conveni signat a la Secretaria General i de desenvolupar-ne el contingut fins que n’acabi la vigència. Serà també el responsable de sol·licitar la renovació del conveni si es considera adient.
  2. Responsable: persona que dins les seves competències, a l’inici de la tramitació dels convenis, acords marc o protocols, donarà un primer vistiplau a la tramitació.
  3. Assessor jurídic: persona encarregada d’assessorar la Universitat de les Illes Balears sobre la normativa vigent perquè el conveni, acord marc o protocol s’ajusti a la legalitat.
  4. Interventor: persona que garanteix el compliment de les normes relatives a la disciplina pressupostària i la resta de normativa aplicable a procediments de gestió de despeses i ingressos, en cas que el conveni impliqui l’assumpció de compromisos econòmics a càrrec o a favor de la Universitat de les Illes Balears.
  5. Consell de Direcció: òrgan responsable d’aprovar els convenis, acords marc o protocols.
  6. Consell de Govern: òrgan encarregat de ratificar els convenis, acords marc o protocols.
  7. Secretaria General: unitat administrativa encarregada de tramitar administrativament els convenis, acords marc i protocols, des que entren al Registre fins que se signen.  
  8. Servei Lingüístic: servei encarregat de revisar els convenis, acords marc i protocols des del punt de vist lingüístic perquè siguin correctes i s’ajustin als criteris lingüístics vigents en cada moment.
  9. Servei de Documentació i Arxiu: servei encarregat de donar suport per a l’arxivament general dels expedients dels convenis, acords marc i protocols.

Article 6. Contingut dels convenis, acords marc i protocols

  1. Els convenis han d'incloure, almenys, els aspectes següents:
    1. Subjectes que subscriuen el conveni i capacitat jurídica amb què actua cadascuna de les parts, amb indicació expressa de les dades identificatives de l’entitat i del càrrec i els poders que té qui firma com a representant d’aquesta.
    2. Objecte del conveni i actuacions que ha de dur a terme cada subjecte per complir-lo, amb indicació, si escau, de la titularitat dels resultats obtinguts.
    3. Actuacions previstes i compromisos, amb indicació clara dels drets i obligacions per a cadascuna de les parts.
    4. Obligacions i compromisos econòmics assumits per cadascuna de les parts, si n'hi ha, amb indicació de la distribució temporal per anualitats i la seva imputació concreta al pressupost corresponent.
    5. Conseqüències en cas d'incompliment de les obligacions i compromisos assumits per cadascuna de les parts.
    6. Mecanismes de seguiment, vigilància i control de l’execució del conveni i dels compromisos adquirits pels signants. Aquests mecanismes han de resoldre els problemes d'interpretació i compliment que puguin plantejar-se respecte dels convenis.
      En conseqüència, s’establirà una comissió encarregada de vetllar pels mecanismes indicats al paràgraf anterior.
    7. Termini de vigència, possibilitat de pròrrogues i formes d’extinció.
    8. Règim de modificació del conveni. A falta de regulació expressa, la modificació del contingut del conveni requereix l’acord unànime dels signants.
  2. Si escau, la Universitat de les Illes Balears recomana incloure una clàusula de protecció de dades i una clàusula sobre transparència, d’acord amb els articles 22 i 23 d’aquesta normativa.
  3. Els acords marc i els protocols s’ajustaran en la mesura del que sigui possible al que estableixen els apartats 1 i 2 anteriors.

Títol II. Procediment per a l’elaboració, l’aprovació, la signatura i la publicitat dels convenis, acords marc i protocols

Capítol I. Procediment de tramitació

Article 7. Inici de la tramitació: presentació de propostes

  1. Qualsevol òrgan unipersonal, membre del personal docent i investigador o membre del personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears que vulgui promoure la signatura d’un conveni, acord marc o protocol entre la UIB i una altra administració, organisme, entitat pública o privada, o persona física, ha de fer una sol·licitud a través de l’eina de tramitació, excepte en els supòsits prevists a l’article 2 d’aquesta normativa, per tal d’iniciar-ne la tramitació. No es tramitaran sol·licituds de convenis, acords marc o protocols que no s'iniciïn pel procediment establert al catàleg de procediments.
  2. La persona que presenti la sol·licitud serà considerada la proponent del conveni, acord marc o protocol i serà l’encarregada de seguir-ne tota la tramitació fins a la signatura, si no és que fa constar expressament a la sol·licitud que el proponent del conveni és una altra persona.
  3. A la sol·licitud, el proponent ha de designar inicialment un responsable de l’acord, que ha de ser un membre del Consell de Direcció amb competències en la matèria objecte del conveni, acord marc o protocol. Aquesta designació inicial serà revisada per la Secretaria General i modificada si no és l’adequada. En qualsevol cas, el responsable designat pot rebutjar-la si considera que la competència no li correspon.
  4. El proponent, un cop emplenada la sol·licitud, ha d’incloure la proposta de conveni, acord marc o protocol en format Word, ja treballada i consensuada amb l’altra part. Si escau, el proponent hi podrà adjuntar més documentació, com la memòria justificativa o altres documents que consideri adients.
  5. La proposta d’esborrany de conveni, acord marc o protocol ha de contenir el text complet de totes les clàusules i ha d’incloure totes les dades necessàries per a la firma. Qualsevol text que no compleixi els requisits indicats es podrà retornar al proponent, perquè hi esmeni els defectes observats.

Article 8. Identificació i registre

  1. Cada conveni, acord marc o protocol s’identifica amb una referència que assigna la Secretaria General de manera correlativa.
  2. La Secretaria General, abans de donar d’alta la proposta a la base de dades de convenis, comprovarà que no hi ha un conveni, acord marc o protocol en vigor amb el mateix objecte i amb la mateixa persona física o jurídica amb la qual es pretén subscriure el conveni, acord marc o protocol.

Article 9. Aprovació per part del responsable

Per continuar la tramitació del conveni, acord marc o protocol serà necessari que el responsable doni el vistiplau a la proposta presentada.

Article 10. Supervisió jurídica

  1. Un cop el responsable del conveni, acord marc o protocol ha donat el vistiplau a la proposta, si escau, es posarà a disposició de l’assessor jurídic de la UIB per assegurar que el text s’ajusta a dret i perquè emeti l’informe pertinent. En qualsevol cas, l’informe jurídic és preceptiu i no vinculant.
  2. No serà necessària la supervisió jurídica de la proposta de conveni, acord marc o protocol en els casos següents:
    1. Quan la proposta s’ajusti a un model normalitzat que prèviament hagi estat objecte d’un informe de l’assessor jurídic i hagi passat per tota la tramitació ordinària de l’aprovació dels convenis, acords marc i protocols. Aquests models es publicaran al web institucional de la UIB.
    2. Quan el conveni o acord marc s’ajusti a un model normalitzat que se sol·licita directament a la Secretaria General, amb l’objectiu d’ajudar els serveis de la Universitat de les Illes Balears a agilitzar-ne la tramitació ordinària, sempre que se’n pugui delegar la signatura en els responsables dels convenis i acords marc. En aquest supòsit, serà la Secretaria General la que decidirà si és idoni de crear o no un nou model. Aquest model es publicarà al web institucional de convenis, sempre que tingui el vistiplau de la Secretaria General i del servei corresponent.
  3. En casos excepcionals, l’assessor jurídic podrà proposar directament de modificar el contingut de la proposta del conveni, acord marc o protocol, per tal d’adaptar-lo a la normativa actual.

Article 11. Supervisió econòmica

  1. Si el conveni o acord marc té contingut econòmic, s’ha d’especificar a la sol·licitud. Si no s’hi ha especificat, es rebutjarà la tramitació del conveni o de l’acord marc i aquest fet s’indicarà al proponent, el qual haurà d’iniciar una nova sol·licitud.
  2. L’interventor de la Universitat, si escau, elaborarà l’informe econòmic corresponent per als convenis d’un import superior a 15.000 euros.

Article 12. Aprovació del Consell de Direcció

D’acord amb l’article 46 de la LOSU i els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, una vegada tramitada la proposta amb un text consensuat i, si escau, amb els informes jurídics i econòmics, s’enviarà al Consell de Direcció perquè l’aprovi.

Article 13. Ratificació del Consell de Govern

Un cop aprovat el document pel Consell de Direcció, la proposta es trametrà al Consell de Govern perquè la ratifiqui.

Article 14. Revisió lingüística

  1. Un cop aprovat i ratificat el conveni, l’acord marc o el protocol, la versió definitiva s’enviarà al Servei Lingüístic perquè la revisi lingüísticament.
  2. En el supòsit que el conveni se signi amb una administració pública d’un territori de parla catalana, el proponent del conveni ha d’acordar amb l’altra part quina de les dues institucions ha de revisar lingüísticament el text del conveni, acord marc o protocol.
  3. En qualsevol cas, quan la signatura del conveni, acord marc o protocol sigui protocol·lària i l’acte l’organitzi la Universitat de les Illes Balears, caldrà trametre’l al Servei Lingüístic perquè el corregeixi.

Article 15. Signatura

  1. És competència del Rector subscriure convenis amb altres universitats, administracions, persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i autoritzar l’ús de la denominació i dels emblemes de la UIB. Això sens perjudici de la competència atribuïda a altres càrrecs unipersonals per delegació de les competències del Rector en casos concrets i amb models de convenis, acords marc o protocols aprovats per la UIB.
  2. Amb caràcter general, els convenis, acords marc i protocols se signaran després de ser ratificats pel Consell de Govern. Només en cas d’urgència o necessitat, als efectes de la vigència i els terminis d’execució del conveni, acord marc o protocol, el document es pot signar un cop aprovat pel Consell de Direcció. En aquest cas, serà obligatori que el proponent i el responsable del conveni, acord marc o protocol signin un document, previst a la pàgina institucional de convenis, on es justifiqui la urgència de la signatura.
  3. La signatura pot ser ordinària o protocol·lària.
    1. En cas de signatura ordinària, les parts signants no coincideixen al lloc ni en el temps. Aquesta signatura pot ser manuscrita, cas en què cal que cada una de les parts signi almenys un original, o bé electrònica, mitjançant la qual les parts signen un sol document en format PDF amb possibilitat de validar les signatures.
    2. La signatura protocol·lària es durà a terme de forma conjunta, amb les parts convocades al lloc que aquestes hagin acordat, en un acte públic i normalment en presència dels mitjans de comunicació.
      D’acord amb la Resolució del Rectorat 14709/2022, de 23 de novembre, es delega la signatura protocol·lària dels convenis, acords marc i protocols en el membre del Consell de Direcció que sigui el responsable del conveni, l’acord marc o el protocol. Per aquest motiu, caldrà modificar les dades de l’encapçalament i de la signatura del conveni, acord marc o protocol, seguint el model previst a la pàgina institucional de convenis.
  4. Una vegada signat el conveni, acord marc o protocol, se’n remetrà un original a la Secretaria General, per tal de poder tancar l’expedient del conveni.

Article 16. Publicitat

  1. Tots els convenis, acords marc i protocols signats es fan públics al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears (FOU), on es publica una relació dels convenis, acords marc i protocols, a través d’una resolució del Rector, que especifica la data del Consell de Govern que els va ratificar.
  2. Per complir les obligacions de publicitat i transparència que estableix la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, els convenis, acords marc i protocols subscrits per la Universitat de les Illes Balears seran objecte de publicitat activa mitjançant el Portal de transparència de la Universitat. 
  3. A través de la Secretaria General i a la pàgina institucional de la UIB de convenis es pot accedir a més informació sobre els convenis, acords marc i protocols.

Article 17. Seguiment i modificació

  1. El seguiment i la modificació dels convenis, acords marc i protocols corresponen al proponent.
  2. Si la modificació suposa una variació substancial del text original, s’ha de tramitar com un conveni, acord marc o protocol nou.
  3. Si la modificació preveu variacions no substancials, podria tramitar-se com una addenda al conveni.

Article 18. Renovació

  1. La renovació dels convenis, acords marc i protocols correspon al proponent, amb el vistiplau del responsable.
  2. Una vegada sigui pròxima la data de caducitat, el proponent, amb el vistiplau del responsable, pot instar la renovació de l’acord.
  3. Només es pot renovar un conveni, acord marc o protocol abans de la data de caducitat. No es poden renovar en cap cas els convenis, acord marcs o protocols amb la vigència finalitzada.

Article 19. Denúncia

  1. Es denomina denúncia l’acció d’expressar la voluntat de no continuar amb la col·laboració establerta al conveni, acord marc o protocol.
  2. Perquè qualsevol dels signants denunciï un conveni, acord marc o protocol, és imprescindible que ho comuniqui amb un escrit raonat a l’altra part, amb un termini d’antelació suficient que, si no es fixa expressament al conveni, acord marc o protocol, serà d’un mínim de cinc dies, pel que fa a la Universitat de les Illes Balears.
  3. Les parts, si escau, procuraran acabar les accions en curs iniciades a l’empara del conveni, acord marc o protocol que es pretén denunciar.
  4. El Rector és l’òrgan competent per a la denúncia de convenis en virtut del que estableix l’article 38.1.n) dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears
  5. En cas que es vulgui denunciar el conveni, acord marc o protocol abans de la data de finalització, s’haurà de comunicar la proposta de denúncia a la Secretaria General per correu electrònic (convenis.sg@uib.cat).
  6. Rebuda la comunicació anterior, la Secretaria General iniciarà la tramitació de la denúncia del conveni, prèvia comprovació de les dades oportunes.
  7. Si la denúncia la fa l’altra part, és suficient que la persona proponent i/o responsable del conveni, acord marc o protocol de la Universitat enviï a la Secretaria General l’escrit rebut en el qual consti la voluntat de denúncia. La Secretària General informarà d’aquest fet el Consell de Direcció, que donarà de baixa, si escau, el conveni, acord marc o protocol.   
  8. Si la denúncia la proposa la Universitat de les Illes Balears, el proponent enviarà una notificació a l’altra part en què la informarà de la voluntat de la Universitat de denunciar el conveni, acord marc o protocol. En cap cas no es considera notificació un correu electrònic.

Capítol II. Arxivament i custòdia

Article 20. Arxivament

  1. El Servei de Documentació i Arxiu dona suport a la Secretaria General en l’arxivament dels expedients dels convenis, acords marc i protocols.
  2. D’acord amb la Comissió d’Avaluació Documental de la Universitat de les Illes Balears, formen part d’aquests expedients, com a mínim, els documents següents:
    1. La sol·licitud d’inici de la tramitació.
    2. Memòries que puguin acompanyar els convenis.
    3. Informe de l’interventor, si escau.
    4. Informe de l’assessor jurídic, si escau.
    5. Certificat d’aprovació del Consell de Direcció.
    6. Certificat de ratificació del Consell de Govern.
    7. Conveni definitiu signat per totes les parts.

Article 21. Custòdia

El Servei de Documentació i Arxiu ha d’emmagatzemar i organitzar els documents tant en suport físic com en suport digital en un arxiu que podrà ser consultat almenys per la Secretaria General i pels membres del Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears. 

Capítol III. Protecció de dades

Article 22. Protecció de dades

  1. Els diferents tipus de convenis, acords marc i protocols, tant nacionals com internacionals, que signi la Universitat de les Illes Balears han de tenir una clàusula referida a la protecció de dades de caràcter personal.
  2. La Universitat de les Illes Balears elaborarà una clàusula tipus de protecció de dades per tal d’introduir-la en els diferents tipus de convenis, acords marc i protocols signats amb institucions o entitats espanyoles i de països de la Unió Europea, així com de Liechtenstein, Islàndia i Noruega, i en convenis amb altres països declarats per la Comissió Europea com a països amb nivell adequat en matèria de protecció de dades personals. Aquesta clàusula es farà pública al web institucional de convenis de la Universitat de les Illes Balears.
  3. Els convenis, acords marc o protocols que es vulguin signar amb països no pertanyents a la Unió Europea i no declarats assimilats ni adequats per la Comissió Europea només es podran signar amb el vistiplau del Consell de Direcció, si escau, un cop vist l’informe de la delegada de protecció de dades de la Universitat de les Illes Balears i tenint en compte els articles 46 a 49 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, i els articles 40 a 43 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Per a aquests casos, la clàusula també es farà pública al web institucional de convenis de la Universitat de les Illes Balears.

Capítol IV. Transparència

Article 23. Transparència

  1. Els convenis, acords marc i protocols subscrits per la Universitat de les Illes Balears es faran públics en els termes prevists per la legislació estatal i, si escau, per la legislació autonòmica de transparència.
  2. Els convenis, acords marc i protocols es publicaran al web institucional de la UIB íntegrament, tot i que, de conformitat amb el principi de minimització de les dades personals, prèviament a la publicació en obert, es dissociaran les dades estrictament personals que no siguin necessàries per garantir el coneixement públic dels termes i condicions dels acords. Per aquesta mateixa raó, a la còpia del conveni que es publiqui s’ocultarà el codi segur de verificació, amb la finalitat de no donar accés a les dades personals que s’ha considerat convenient fer anònimes en atenció a la normativa de protecció de dades personals.
  3. Per altra banda, a cada número del FOU es publicarà la relació de convenis, acords marc i protocols ratificats a les darreres sessions del Consell de Govern. La publicació es durà a terme mitjançant Resolució del Rector a la qual s’adjuntaran les corresponents fitxes descriptives dels convenis, acords marc i protocols. Aquestes fitxes, d’acord amb el que disposa l’article 8.1.b) de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, inclouran la següent informació dels convenis, protocols i acords marc subscrits per la UIB:
    1. Número de referència
    2. Entitat o institució
    3. Responsable
    4. Objecte
    5. Contingut econòmic
    6. Data d’aprovació pel Consell de Direcció
    7. Data de la signatura
    8. Vigència.
  4. El FOU indicarà també l’URL de la pàgina web institucional on es pot accedir al cercador de convenis de la UIB, a través del qual es pot consultar i descarregar la versió íntegra anonimitzada dels convenis, acords marc i protocols ratificats pel Consell de Govern de la UIB.

Disposicions addicionals

Primera. Habilitació del desenvolupament

Es faculta la Secretària General de la UIB per interpretar i desenvolupar la present normativa, per la qual cosa pot dictar totes les instruccions necessàries perquè sigui aplicada correctament.

Segona. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí o femení, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Tercera. Models de convenis

  1. La Secretaria General elaborarà i farà públics els models de convenis, acords marc i protocols a l’abast de la comunitat universitària. Aquests models han de ser aprovats pel Consell de Direcció i ratificats pel Consell de Govern.
  2. La unitat administrativa encarregada de revisar i d’actualitzar els models de convenis, acords marc i protocols és la Secretaria General; per aquest motiu, s’indicarà la data d’actualització dels documents. Els proponents dels convenis, acords marc i protocols són els responsables de comprovar si hi ha hagut modificacions als seus.
  3. Tota aquesta informació es publicarà a la pàgina web institucional de convenis de la Universitat de les Illes Balears: https://www.uib.cat/lauib/Govern-i-organitzacio/Convenis-i-acords/Models/.

Disposició derogatòria

Única. Derogació normativa

  1. Queda expressament derogada la normativa que s’indica tot seguit:
    1. Acord normatiu 13915/2021, de 26 de març, pel qual es regula el procediment per a la tramitació de convenis i acords marc a la Universitat de les Illes Balears
    2. Instrucció de la Secretària General per a la proposició, tramitació i signatura de convenis a càrrec de la Secretaria General, i també la instrucció que la completa.
  2. Queden igualment derogades totes les disposicions d’igual o inferior rang quan s’oposin al que estableix aquesta normativa.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, en la data de la signatura electrònica
El Rector,
Jaume Carot