logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 528 - Any  XXXVII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 19 de novembre de 2021
Consell de Direcció

14241. ACORD EXECUTIU del dia 10 de novembre de 2021 pel qual es modifica l’Acord executiu 14086/2021, de 17 de juny, pel qual s’aprova el Programa de foment de la participació en projectes d’investigació.

L’Acord executiu 14086/2021, de 17 de juny, va reformular el Programa de foment de la participació en projectes d’investigació. Aquella reformulació permeté simplificar la tramitació d’aquests ajuts, tot vetllant per l’acompliment dels objectius de promoció de participació en convocatòries de finançament de la recerca. No obstant això, els termes per executar aquests ajuts no preveuen cap mecanisme de regulació temporal de l’execució dels fons concedits, la qual cosa és aconsellable a fi d'evitar disfuncions per als beneficiaris de caire operatiu i comptable.

En virtut del que s’ha indicat i fent ús de les competències que li atribueix l'article 27.1.a) i h) dels Estatuts d’aquesta universitat, el Consell de Direcció, a la sessió del dia d’avui, ha acordat de modificar l’Acord executiu 14086/2021, de 17 de juny, pel qual s’aprova el Programa de foment de la participació en projectes d'investigació, en els termes següents:

Article 1. Modificació

Es modifica la redacció dels dos darrers paràgrafs de l’article 4 de l’Acord executiu 14086/2021. A partir d’ara la redacció serà aquesta:

«En tot cas, la data de finalització del termini d’execució d'aquests ajuts serà sis anys posterior a l’1 de gener següent a la data de finalització del projecte matriu. Els percentatges dels ajuts totals concedits per projecte i tipus d’actuació –a) i b)– incorporats a cada any pressupostari seran:

Anualitat

0, 1, 2, 3

4

5

6

7

Percentatge dels ajuts totals concedits per projecte i tipus d’actuació –a) i b)–

100%

80%

50%

20%

0%

»Aquestes condicions s’apliquen també als ajuts vigents d’aquest tipus.

»Els romanents d’aquests ajuts no incorporats a un any pressupostari per qualsevol raó, com, per exemple, en aplicació de la taula anterior, tornaran al vicerectorat competent en matèria d’investigació.»

Article 2. Publicació

Es disposa la publicació, com a annex, del text íntegre resultant de la modificació de l’Acord executiu 14086/2021.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, en la data de la signatura electrònica
El Rector,
Jaume Carot

Annex

Article 1. Objectiu

L'objectiu d'aquest programa és promocionar i potenciar la investigació de qualitat, així com incentivar que els investigadors de la UIB demanin projectes competitius finançats externament.

Article 2. Àmbit objectiu dels ajuts

Les quantitats previstes en aquest programa es dedicaran a actuacions de recerca, com ara l’adquisició de material fungible i inventariable, viatges i dietes, i contractació de personal investigador, personal investigador en formació o personal tècnic d'investigació, entre d’altres. En cap cas no es podran emprar com a sobresous ni assignacions salarials complementàries.

Article 3. Aplicació

Aquest programa s'aplicarà als projectes competitius que tinguin la recerca com a objectiu principal i que estiguin dotats amb costs indirectes.

Aquest programa no s’aplicarà a convenis, treballs externs (regits per l’article 83 de la LOU) i altres tipus de finançaments.

Article 4. Tipus d’actuacions

Aquest programa preveu dos tipus d’actuacions:

  1. Ajuts als investigadors responsables de projectes que l’any natural anterior hagin presentat sol·licituds a convocatòries nacionals o europees. L’import de l’ajut es decidirà tenint en compte el tipus de projecte i la dedicació del personal que hi participa. El Consell de Direcció establirà els criteris per fer aquest repartiment.
  2. Ajuts als investigadors responsables de projectes concedits. Una vegada que l’organisme finançador hagi efectuat l’ingrés dels fons, es concedirà a l’investigador o als investigadors responsables dels projectes de recerca un ajut d’una quantia igual al 19 per cent dels costs indirectes ingressats a la UIB per l’organisme finançador.

En el cas de projectes pluriennals, la concessió de l’ajut pot restar condicionada a un nivell adequat d’execució econòmica directa del projecte. Resta a criteri del Consell de Direcció l’aplicació d’aquesta cautela.

En el cas dels projectes europeus, l’ajut concedit serà d’una quantia igual al 50 per cent dels costs indirectes ingressats per la UIB.

En tot cas, la data de finalització del termini d’execució d'aquests ajuts serà sis anys posterior a l’1 de gener següent a la data de finalització del projecte matriu. Els percentatges dels ajuts totals concedits per projecte i tipus d’actuació –a) i b)– incorporats a cada any pressupostari seran:

Anualitat

0, 1, 2, 3

4

5

6

7

Percentatge dels ajuts totals concedits per projecte i tipus d’actuació –a) i b)–

100%

80%

50%

20%

0%

Aquestes condicions s’apliquen també als ajuts vigents d’aquest tipus.

Els romanents d’aquests ajuts no incorporats a un any pressupostari per qualsevol raó, com, per exemple, en aplicació de la taula anterior, tornaran al vicerectorat competent en matèria d’investigació.

Article 5. Procediment

La concessió d’aquests ajuts es tramitarà d’ofici als investigadors en rebre l'oportú ingrés. Els investigadors han de tenir actualitzat el currículum al portal GREC. La relació d’ajuts concedits serà comunicada a la Comissió d’Investigació.

Disposicions addicionals

Primera. Interpretació

Correspon al Consell de Direcció la interpretació final de la present normativa.

Segona. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Disposició derogatòria

Única. Derogació normativa

Queden derogats l’Acord executiu 7719/2006, de 24 de novembre, pel qual s’aprova el Programa de foment de la participació en projectes d’investigació, i les posteriors modificacions aprovades per l’Acord executiu 10772/2013, de 17 de setembre, i l'Acord executiu 13259/2019, de 4 de novembre.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.