logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 522 - Any  XXXVI - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 23 de juliol de 2021
Vicerectorat de Política Científica i Investigació

14104. RESOLUCIÓ del Vicerectorat de Política Científica i Investigació del dia 1 de juliol de 2021 per la qual es convoquen ajuts per a la requalificació del sistema universitari espanyol per al període 2021-23.

El Ministeri d'Universitats, mitjançant la publicació del Reial decret 289/2021, de 20 d'abril, pel qual es regula la concessió directa de subvencions a universitats públiques per a la requalificació del sistema universitari espanyol, ha creat un programa d'ajuts amb l'objectiu de fomentar la requalificació del sistema universitari espanyol i promoure el desenvolupament professional del seu personal docent i investigador, així com el de joves doctors que puguin integrar-se al sistema en el futur. És per això que concedeix ajuts per a estades de formació en universitats i centres de recerca estrangers de prestigi, així com en universitats espanyoles i en altres agents públics del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació. Així mateix, es concedeixen ajuts a les universitats per a l'atracció de talent internacional.

El reial decret indicat es complementa amb l'Ordre UNI/551/2021, de 26 de maig, per la qual es concedeixen les subvencions previstes al Reial decret 289/2021, de 20 d'abril.

A la vista de la subvenció atorgada a la Universitat de les Illes Balears per l'Ordre UNI/551/2021, de 26 de maig, el Vicerectorat de Política Científica i Investigació, amb l’aprovació del Consell de Direcció, atorgada a la sessió del dia 30 de juny de 2021, ha acordat de convocar ajuts per a la requalificació del sistema universitari espanyol per al període 2021-23 en els termes que s’indiquen tot seguit:

Primer. De conformitat amb les previsions del Reial decret 289/2021, de 20 d’abril, i l’Ordre UNI/551/2021, de 26 de maig, s’estableixen tres modalitats d’ajuts:

a) Ajuts Margarita Salas per a la formació de joves doctors.
b) Ajuts per a la requalificació del professorat universitari funcionari o contractat.
c) Ajuts María Zambrano per a l'atracció de talent internacional.

Segon. La convocatòria es publica avui, i el període de presentació de sol·licituds acabarà el dia 6 de setembre de 2021, inclòs.

Tercer. La informació corresponent a la convocatòria, la documentació a presentar, els criteris d’avaluació i els terminis de resolució es poden consultar a <https://www.uib.es/es/recerca/ajuts/prfom/requalificacio/>.

Quart. La present convocatòria i els actes que se’n derivin poden ser impugnats d’acord amb el que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 1 de juliol de 2021
El vicerector de Política Científica i Investigació,
Víctor Homar