FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VI 
Núm. 62
Divendres, 27 de setembre de 1991   
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
1459 ACORD NORMATIU del dia 9 de setembre de 1991 pel qual es ratifica el Conveni de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i l'Institut Nacional de la Salut aprovat pel Consell Executiu del dia 27 de setembre de 1990.

Palma, 28 de febrer de 1991

D'una banda la Universitat de les Illes Balears, amb personalitat jurídica i plena capacitat, d'acord amb el que disposa el Decret 2128/1977, de 17 d'agost, i en nom seu i com a representant legal el Rector Magnífic, l'Excel.lentíssim Sr. Nadal Batle Nicolau.

I, de l'altra, l'Institut Nacional de la Salut, amb personalitat jurídica i plena capacitat, d'acord amb el que disposa el Reial Decret-llei 36/1978, de 16 de novembre, i en nom seu el Director General, l'Il.lustríssim Sr. Jesús Gutiérrez Morlote.

Reconeixent-se ambdues la personalitat respectiva i la competència dels seus òrgans actuants,

ATORGUEN

El present conveni de col.laboració entre ambdues entitats públiques per a la integració com a escola de la Universitat de les Illes Balears de l'Escola Universitària d'Infermeria Verge de Lluc de Palma, dependent patrimonialment de l'INSALUD i adscrita fins en aquest moment a la dita Universitat, d'acord amb les següent

CLÀUSULES

Primera

La integració a la Universitat de l'Escola Universitària d'Infermeria Verge de Lluc es farà en un termini de tres cursos acadèmics, a partir del curs 1990-91.

Segona

El procés d'integració es realitzarà curs per curs, de manera que en el curs acadèmic 1990-91 la Universitat assumirà totes les despeses que es generin en el desenvolupament dels ensenyaments de primer curs, i farà les contractacions oportunes del professorat d'aquest curs.

Així mateix, progressivament anirà assumint, de la mateixa manera, els ensenyaments de primer i segon curs en el curs acadèmic 1991-92, i els dels tres cursos en el curs acadèmic 1992-93.

Tercera

L'INSALUD es compromet a assumir les despeses del professorat i de manteniment adequat dels ensenyaments de segon i tercer en el curs acadèmic 1990-91; i dels ensenyaments de tercer en el curs acadèmic 1991-92: seran administrades per l'INSALUD les dotacions pressupostàries que s'estableixin amb aquest fi.

Quarta

L'INSALUD col.laborarà, en els cursos acadèmics 1990-91 i 1991-92, aportant les seves instal.lacions, el material docent i el personal no docent del qual disposa actualment a l'Escola.

El personal no docent que presta serveis actualment a l'Escola es podrà integrar a la Universitat de les Illes Balears, a petició pròpia, dirigida al Patronat i a la Universitat, en qualsevol moment del procés d'integració, i en qualsevol cas abans del començ del curs 1992-93, sempre que la disponibilitat pressupostària de la Universitat de les Illes Balears ho permeti i mitjançant els mecanismes que s'estableixin oportunament.

Cinquena

En el curs acadèmic 1992-93 es realitzarà la integració definitiva de l'Escola Universitària d'Infermeria a la Universitat, de manera que a partir del dit curs l'INSALUD no tindrà cap competència ni obligació amb la dita escola.

Sisena

Els ensenyaments que s'impartiran a l'Escola Universitària d'Infermeria seran els corresponents al cicle d'estudis necessaris per obtenir el Títol de Diplomat en Infermeria, que habilitarà per a l'exercici professional, amb els drets, les atribucions i les prerrogatives que determinin les disposicions legals.

Setena

El pla d'estudis dels ensenyaments als quals es refereix la clàusula anterior serà el que elabori la Universitat de les Illes Balears, d'acord amb les directrius que estableix el Reial Decret 1466/1990, de 26 d'octubre.

Tindran accés als ensenyaments de l'Escola Universitària d'Infermeria els qui estiguin habilitats legalment per acedir als estudis universitaris i compleixin els requisits establerts per la legisalació vigent.

Vuitena

La Universitat i l'INSALUD es comprometen a establir els mecanismes i les adaptacions necessaris perquè, a través de les institucions sanitàries, aquestes permetin als alumnes de realitzar-hi els ensenyaments clínics prevists al corresponent pla d'estudis que estigui en vigor, segons el que estableix el Reial Decret 1558/1986, de 28 de juny, pel qual s'estableixen les bases generals del règim de concerts entre les universitats i les institucions sanitàries.

Novena

Les infermeres professores, indicades a l'annex I, que actualment exerceixen les seves funcions docents, a dedicació completa, a l'Escola i que posseeixin la titulació exigida per la Llei de reforma universitària per ingressar a algun dels cossos de professors d'escoles universitàries, podran accedir a les places que la Universitat convoqui mitjançant concurs públic de contractació, segons s'estableix a la clàusula segona, per prestar-hi serveis amb la categoria de professor titular d'escola universitària interí a temps complet.

Així mateix, els professors col.laboradors que exerceixen funcions docents a l'Escola i posseeixin la titulació exigida per ingressar a algun dels cossos de professors d'escoles universitàries, podran accedir a les places que convoqui la Universitat, segons s'estableix a la clàusula segona, en les categories legals que siguin procedents, d'acord amb la seva càrrega docent, la Llei de reforma universitària i els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears.

En els casos a què fa referència la present clàusula, els professors esmentats quedaran en la situació d'excedència que correspongui legalment respecte a la institució sanitària d'origen.

Desena

La Universitat de les Illes Balears valorarà, mitjançant les corresponents comissions de contractació, les sol.licituds a les places convocades segons els seus Estatuts. No obstant això, mentre no hagi finalitzat el procés d'integració de l'Escola d'Infermeria, la Universitat sol.licitarà a la Direcció General de l'INSALUD informe relatiu als aspirants a les places convocades per fer-ne la valoració.

Onzena

Fins que no finalitzi el procés d'integració de l'Escola Universitària d'Infermeria a la Universitat, l'INSALUD continuarà formant part de la Junta d'Escola, per a la qual cosa la Direcció General designarà dues persones.

Dotzena

Per iniciar i seguir el procés d'integració es constituirà una comissió composta pels següents membres, que en cap cas no podran ser substituïts:

— El Magnífic i Excel.lentíssim Sr. Rector de la Universitat de les Illes Balears, o persona que delegui.

— Dos membres designats per la Universitat.

— L'Il.lustríssim Sr. Director General de l'INSALUD, o persona que delegui.

— Dos membres designats per l'INSALUD.

La presidència d'aquesta comissió serà exercida alternativament durant cada curs acadèmic per la representació de cada una de les institucions, i correspondrà a la Universitat el torn inicial de presidència. Aquesta comissió es reunirà pel cap baix dues vegades l'any i quedarà dissolta automàticament en finalitzar el procés d'integració.

Tretzena

L'endemà d'haver-se signat aquest conveni ambdues parts iniciaran els tràmits prevists al Reial Decret 1558/1986, de 26 de juny, pel qual s'estableixen les bases generals del règim de concerts entre les universitats i les institucions sanitàries.

En el termini de sis mesos a partir de la firma d'aquest conveni s'haurà de subscriure el concert entre la Universitat de les Illes Balearsa i l'INSALUD.

I conformes les parts indicades inicialment, atorguen aquest conveni, el firmen i segellen en dos exemplars, un de cada part, amb el mateix valor i efecte, i s'obliguen a complir-lo.

 

Annex I

Relació de professors a dedicació completa de l'Escola Universitària d'Infermeria de l'INSALUD Verge de Lluc

Sra. Berta Artigas Lelong

Sra. Gloria Gallego Caminero

Sra. Joan Fornés Vives

Sra. Antònia Tomàs Vidal

Sra. Pilar Ferrer de San Jordi Muntaner

Sra. Clara Vidal Thomàs

Sra. Julia Gallo Estrada

Sra. Mercedes Abella Socorro

Sra. Dolores Ruiz González

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

 

Palma, 9 de setembre de 1991

El Rector, Nadal Batle





 

 

Acords que fan referència a aquest.