logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 498 - Any  XXXV - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 22 de maig de 2020
Vicerectorat de Professorat

13529. RESOLUCIÓ de la vicerectora de Professorat del dia 19 de maig de 2020 per la qual es fa pública la instrucció per a la declaració jurada de l’activitat principal dels professors associats per acreditar l'exercici de l'activitat professional fora de l'àmbit acadèmic universitari durant l’any acadèmic 2019-20.

Atès el contingut del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, en ús de la previsió que estableix a l’article 6 (Gestió ordinària dels serveis) i com a conseqüència de les previsions del primer apartat de la Resolució del Rectorat 13524/2020, de 15 de maig, referent a l’adaptació de les mesures de gestió de la UIB relatives a l’estat d’alarma declarat adoptades per la Resolució del Rectorat 13459/2020, de 15 de març,

A la vista que les diverses pròrrogues de l’estat d’alarma establert pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, aprovades mitjançant els reials decrets 476/2020, de 27 de març, 487/2020, de 10 d'abril, 492/2020, de 24 d'abril, i 514/2020, de 8 de maig, i altres pròrrogues futures fan necessari adaptar-se a les noves situacions i minimitzar els efectes negatius que l’estat d’alarma declarat pugui provocar en l’activitat universitària,

Tenint en compte que la lletra d) de l’article 53 (Professors associats) de la LOU estableix –en relació amb els seus contractes–, a l’incís final, el següent: «[...] i es podrà renovar per períodes d'igual durada, sempre que es continuï acreditant l'exercici de l'activitat professional fora de l'àmbit acadèmic universitari». I que, en conseqüència, és requisit imprescindible per poder firmar la pròrroga com a professor associat que els interessats presentin la declaració jurada relativa a la seva activitat principal fora de la Universitat, ja que sense aquest document i els seus justificants no es podrà tramitar la pròrroga,

I vista l’actual situació d’estat d’alarma amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, amb les corresponents fases de transició cap a la nova normalitat, i per tal d’assegurar la continuïtat de la docència el proper any acadèmic 2020-21, la Universitat ha considerat diferents escenaris laborals en què els professors es poden trobar i ha aprovat mesures excepcionals.

És per això que la vicerectora de Professorat de la Universitat de les Illes Balears, en el marc de les mesures de caràcter extraordinari que garanteixen l’aplicació del règim especial de funcionament de la UIB establertes a la disposició addicional primera de la Resolució del Rectorat del dia 15 de maig esmentada anteriorment, dicta la instrucció següent, sobre la declaració jurada de l’activitat principal dels professors associats per acreditar l'exercici de l'activitat professional fora de l'àmbit acadèmic universitari durant l’any acadèmic 2019-20.

Article 1. Presentació de declaració jurada

Cada professor associat ha d’emplenar una declaració jurada on manifesti quina és la seva situació laboral fora de la UIB i ha d’adjuntar-hi els justificants pertinents.

Article 2. Situacions

A la vista que hi ha diversos escenaris en què es poden trobar els professors associats, cada professor ha de presentar la declaració que correspongui en virtut de les situacions següents:

a) Situació 1. La mateixa activitat principal. Han de seleccionar aquesta opció aquells professors que tenen la mateixa situació que varen declarar l’any acadèmic 2019-20, sense canvis.

Han de presentar justificant de l’activitat principal i en aquest cas no han de sol·licitar la compatibilitat.

b) Situació 2. Canvis en l’activitat principal. Han de seleccionar aquesta opció aquells professors que tenen canvis respecte a l’activitat principal declarada l’any acadèmic 2019-20.

Han de presentar justificant de l’activitat principal i una nova sol·licitud de compatibilitat.

c) Situació 3. ERTO. Han de seleccionar aquesta opció aquells professors que actualment es troben en la situació d’ERTO.

Han d’aportar el document justificatiu. La Universitat considerarà aquesta situació com a excepcional i autoritzarà la firma de les pròrrogues.

d) Situació 4. Atur (per l’estat d’alarma). Han de seleccionar aquesta opció aquells professors que actualment no tenen feina com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma.

Han d’aportar el document justificatiu de la seva situació laboral el dia abans de la declaració de l’estat d’alarma (14/3/2020). La Universitat considerarà aquesta situació com a excepcional i autoritzarà la firma de les pròrrogues.

e) Situació 5. No tenen activitat principal. Han de seleccionar aquesta opció aquells professors que no tenen feina i que ja estaven en aquesta situació en data anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

En aquest cas no poden firmar la pròrroga, ja que no compleixen els requisits exigits a la normativa.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 19 de maig de 2020
La vicerectora de Professorat,
M. Antònia Fornés