logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 496 - Any  XXXV - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 24 d'abril de 2020
Rectorat

13502. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 3 d’abril de 2020 referent a la finalització de l'activitat docent universitària de manera presencial.

Atès el contingut del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, mitjançant la Resolució del Rectorat 13459/2020, de 15 de març, es varen prendre mesures de gestió de la UIB relatives a l’estat d’alarma declarat.

La primera de les mesures va ser suspendre tota activitat presencial dels membres de la comunitat universitària als diversos centres de la UIB, a excepció dels que es varen designar per al manteniment dels serveis públics essencials. Per tant, aquesta mesura afectava l’activitat docent presencial, la qual s’ha anat desenvolupant durant tot aquest període de manera no presencial.

La pròrroga de l’estat d’alarma establerta pel Reial decret 476/2020, de 27 de març, i altres pròrrogues futures fan necessari adaptar-se a les noves situacions i a les mesures que es dictin per no comprometre la salut de les persones i alhora minimitzar els efectes negatius que l’estat d’alarma declarat pugui provocar en l’activitat universitària. És per això que no es vol incrementar la incertesa actual dels estudiants.

En virtut del que s’ha dit, tenint en compte l’autonomia universitària i la decisió presa pel Consell de Direcció del dia d’avui amb el suport de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, amb les funcions que m’atorga l’article 38.1.a) dels Estatuts d’aquesta universitat, resolc:

Primer. Finalització de l’activitat acadèmica presencial

Es dona per finalitzada la docència presencial del segon semestre de l’any acadèmic 2019-20. En conseqüència, tota l'activitat docent pendent continuarà en format no presencial.

Segon. Represa d’activitats

Es manté oberta la possibilitat de reprendre presencialment algunes activitats acadèmiques, quan la situació ho faci possible, sempre garantint les condicions òptimes de seguretat per a la salut i seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

Tercer. Període d’avaluació presencial

Es deixa oberta la possibilitat d’establir un període per a l'avaluació presencial de les assignatures del segon semestre, sempre garantint les condicions òptimes de seguretat per a la salut. 

Disposicions addicionals

Primera. Adaptacions

El vicerector de Docència dictarà les instruccions necessàries en relació amb el protocol d’actuació per a l’adaptació de la docència presencial a la docència no presencial.

Segona. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta resolució apareguin en gènere masculí, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

La present resolució i les mesures acordades tindran efectes des del dia d’avui.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 3 d’abril de 2020
El Rector,
Llorenç Huguet