logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 490 - Any  XXXV - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 20 de desembre de 2019
Consell de Direcció

13305. ACORD EXECUTIU del dia 4 de novembre de 2019 pel qual es crea la Comissió d'Experts en Sortides de Camp i se'n fa pública la composició.

A la UIB es realitzen nombroses sortides de camp, tant de recerca com de docència, que comporten nombrosos riscs (busseig, espeleologia, barranquisme, sortides a la muntanya o a la mar, trajectes per carretera, etc.). Aquestes activitats afecten grups de recerca de diversos departaments (Biologia, Geografia, Física, Química, Ciències Històriques i Teoria de les Arts, Ciències Matemàtiques i Informàtica, etc.) i diversos graus i postgraus.

Atesa la importància d’aquests perills, la responsabilitat que impliquen per a la UIB i la dificultat d’establir-ne un marc regulador, es considera convenient la creació d’una Comissió d’Experts en Sortides de Camp.

Per altra banda, el Comitè de Seguretat i Salut, a la sessió ordinària del dia 25 de setembre passat, va aprovar la creació de la comissió indicada i va acordar de sol·licitar al Consell de Direcció la creació i publicació d’aquesta comissió.

Per tot el que s’ha dit, el Consell de Direcció, a la sessió ordinària del dia d’avui, fent ús de les competències que li atribueix l’article 27.1.a) i h) dels Estatuts de la Universitat, ha acordat de crear la Comissió d’Experts en Sortides de Camp i publicar-ne la composició, en els termes següents:

Article 1. Creació

Es crea la Comissió d’Experts en Sortides de Camp de la Universitat de les Illes Balears.

Article 2. Funcions

Les principals funcions de la Comissió d’Experts en Sortides de Camp són les que s’indiquen tot seguit:

  1. Definir un procediment per avaluar els riscs de cada sortida de camp, i establir les mesures de prevenció i de protecció bàsiques.
  2. Establir les normes de seguretat que hauran de complir tots els investigadors, docents i alumnes durant les sortides de camp.
  3. Impartir la formació bàsica de sortides de camp i gestionar la formació específica quan sigui necessària.
  4. Establir les pautes d’actuació en cas d’emergència.
  5. Qualsevol altra funció que es consideri necessària per millorar la seguretat.

Article 3. Integrants

Formen part de la Comissió d’Experts en Sortides de Camp les persones següents:

  1. Senyor Samuel Piña Fernández, professor contractat doctor de l’àrea de coneixement d’Ecologia, adscrit al Departament de Biologia. Investigador principal del grup d’Ecologia Interdisciplinària.
  2. Senyor Llorenç Gil Vives, professor titular d’universitat de l’àrea de coneixement de Botànica, adscrit al Departament de Biologia. Membre del grup d’Ecologia Interdisciplinària.
  3. Senyor Guillem Xavier Pons Buades, professor titular d’universitat de l’àrea de coneixement de Geografia Física, adscrit al Departament de Geografia. Investigador principal del grup Biogeografia, Geodinàmica i Sedimentació de la Mediterrània Occidental (BIOGEOMED).
  4. Senyor Joan Josep Fornós Astó, professor titular d’universitat de l’àrea de coneixement d’Estratigrafia, adscrit al Departament de Biologia. Investigador principal del grup de recerca de Ciències de la Terra.
  5. Senyor Guillem Mateu Vicens, professor contractat doctor de l’àrea de coneixement de Zoologia, adscrit al Departament de Biologia. Membre del grup d’Ecologia Interdisciplinària.
  6. Senyor Joan Josep Estrany Bertos, professor titular d’universitat de l’àrea de coneixement de Geografia Física del Departament de Geografia.
  7. Senyora Elena Baraza Ruiz, professora titular d’universitat de l’àrea de coneixement d’Ecologia del Departament de Biologia.
  8. Senyora Joana Cursach Seguí, professora ajudant doctora de l’àrea de coneixement de Botànica del Departament de Biologia.
  9. Senyor Santiago Hernández Allès, tècnic del Servei de Prevenció i doctor en Biologia.
  10. Senyora Margalida Sastre Vidal, metgessa del treball del Servei de Prevenció.

Disposició addicional

Única. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Disposició final

Única. Entrada en vigor

Aquesta disposició entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 4 de novembre de 2019
El Rector,
Llorenç Huguet