logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 479 - Any  XXXIV - II.B. OPOSICIONS I CONCURSOS Divendres, 29 de març de 2019
Rectorat

13054. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 26 de març de 2019 per la qual s'obre un termini per presentar les sol·licituds al procediment ordinari per a l'accés o la progressió a l'esglaó superior de la carrera professional horitzontal del personal d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

L’article 16 i següents del Reial decret llei 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP), estableixen la carrera professional com el conjunt ordenat d’oportunitats d’ascens i expectatives de progrés professional conforme als principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

El 20 de desembre de 2016 el Consell de Govern va aprovar l’Acord normatiu 12097/2016, de 20 de desembre, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal i l’avaluació de l’acompliment del personal funcionari de carrera d’administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Pel gener de 2017 es va fer la convocatòria de procediment extraordinari per sol·licitar l'enquadrament inicial per a l'accés a la carrera professional horitzontal del personal funcionari d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears. En data 28 de febrer de 2017 es va fer pública la Resolució del Rectorat per la qual es publicaven les llistes definitives corresponents a l’enquadrament inicial per a l’accés a la carrera professional horitzontal del personal funcionari d’administració i serveis d’aquesta universitat, i al mateix temps es publicaven les fraccions de temps romanents no utilitzades a la fase extraordinària d’enquadrament inicial.

Per tot això, amb el vistiplau del Consell de Direcció atorgat el dia d’avui, es procedeix a fer pública una convocatòria ordinària per accedir o progressar al model de carrera professional del personal funcionari de carrera d’administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears, segons les bases següents:

Bases de la convocatòria

Primera. Àmbit d’aplicació

Pot participar en aquesta convocatòria tot el personal funcionari de carrera de la UIB que estigués en servei actiu l’1 de gener de 2019 i que hi continuï en la data en què acabi el termini de presentació de sol·licituds.

Segona. Requisits

L’ascens a un esglaó superior requereix que es compleixin els requisits següents:

  1. Ser funcionari de carrera de la UIB i estar en la situació de servei actiu.
  2. Haver complert el període mínim de serveis prestats, continuats o amb interrupció, a l’esglaó de desenvolupament professional (EDP) que es tingui assolit actualment, o bé cinc anys de serveis prestats a la UIB si ha d’adquirir-se el primer esglaó.
    Els funcionaris que disposin de fraccions de temps romanents no utilitzades a la fase extraordinària d’enquadrament inicial, sempre que siguin iguals o superiors a tres anys, les poden utilitzar en aquesta convocatòria.
  3. Haver superat l’avaluació de l’acompliment, d’acord amb el que estableix l’Acord normatiu 12717/2018, de 21 de març, pel qual es regula el procediment d’avaluació de l’acompliment del personal funcionari d’administració i serveis de la UIB (FOU núm. 464, de 27 d’abril), i obtenir la puntuació mínima per a la progressió en la carrera professional horitzontal per a l’any 2019 (disposició transitòria única).

Tercera. Mèrits avaluats

  1. Pel que fa a aquesta convocatòria, l’avaluació de l’acompliment està referida a la feina desenvolupada durant l’any 2018.
  2. Els mèrits dels diferents elements de valoració s’han d’haver assolit durant el període de temps comprès entre el reconeixement de l’esglaó de desenvolupament professional (EDP) immediatament anterior i aquell que es pretén assolir.

Quarta. Sol·licituds

Les sol·licituds s’han de fer, a títol individual, a través d’UIBdigital.

Cinquena. Termini

El termini de presentació de sol·licituds és de deu dies a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Sisena. Comissió tècnica de valoració

  1. La comissió tècnica de valoració és formada per vuit membres:
    1. La Gerent o persona que delegui.
    2. El vicegerent.
    3. La cap del Servei de Recursos Humans.
    4. Dos representants de la Conselleria d’Educació i Universitat.
    5. Un representant de l’AQUIB.
    6. Dos membres de la Junta de PAS designats per ella mateixa.

D’entre els membres s’ha de designar qui en serà el president i qui hi actuarà com a secretari. Se n’ha de garantir la composició equilibrada quant al nombre d’homes i dones.

  1. La comissió tècnica de valoració és l’òrgan encarregat de supervisar tot el procés i elevar una proposta a la Gerent, degudament motivada, dels funcionaris que accedeixen o no a l’esglaó sol·licitat.
  2. Els membres de la comissió estan subjectes al que regula l’article 30 de l’Acord normatiu 12717/2018, de 21 de març.
  3. Els membres de la comissió tècnica de valoració s’han d’abstenir d’intervenir, i ho han de notificar al Rector de la Universitat, si hi concorren circumstàncies de les previstes als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic (LRJSP).
  4. El funcionament intern de la comissió tècnica de valoració es regirà per la present normativa i per la normativa vigent sobre òrgans col·legiats.
  5. Els membres d’aquesta comissió estan obligats a tenir sigil professional i mantenir el secret del contingut dels informes, avaluacions i altres documents que conformin les avaluacions dels empleats públics.

Setena. Proposta provisional

  1. Una vegada revisats els requisits i comprovades les puntuacions globals obtingudes a l’avaluació de l’acompliment, la comissió tècnica de valoració ha d’emetre un informe i elevar a la Gerent la proposta de reconeixement o no d’accés a l’esglaó superior dels funcionaris afectats.
  2. La Gerència farà públiques al Portal PAS-PDI les llistes provisionals de les persones que han obtingut l’accés a l’esglaó de desenvolupament professional (EDP) superior sol·licitat, amb indicació de l’esglaó al qual accedeixen, i de les que no han obtingut l’accés a l’esglaó, amb indicació de les causes de denegació.
  3. Les persones interessades disposaran d’un termini de deu dies, a partir de l’endemà de la publicació de les llistes provisionals, per presentar un escrit de revisió adreçat al president de la comissió tècnica de valoració.

Vuitena. Resolució definitiva

  1. Un cop resoltes les possibles reclamacions, es publicarà la llista definitiva i es remetrà al Rector per a la resolució definitiva, perquè tingui els efectes que corresponguin.
  2. La convocatòria es resoldrà per resolució del Rector de la Universitat de les Illes Balears en un termini no superior a sis mesos, a comptar de l’endemà de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds.
  3. Els efectes econòmics de l’obtenció de l’esglaó es retrotrauran a l’1 de gener de 2019.
  4. Els funcionaris que dia 1 de gener de l’any 2018 tenien els requisits a) i b) de la segona base i tinguin una avaluació de l’acompliment positiva, accediran a un esglaó superior amb efectes econòmics i administratius del dia 1 de gener de 2018.
  5. Els funcionaris afectats per les disposicions de l’apartat anterior rebran els endarreriments de l’any 2018 corresponents a l’esglaó al qual accedeixen calculant el percentatge vigent l’any de referència, és a dir, el 50 per cent.

Novena. Norma final

  1. La interpretació de les presents bases i la resolució de les incidències que es plantegin pel fet d’aplicar-les corresponen a la comissió tècnica de valoració.
  2. La present convocatòria i els actes que se’n derivin poden ser impugnats d’acord amb el que preveu la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP).
  3. A efectes de terminis, el període de Setmana Santa és inhàbil.

Desena. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta resolució apareguin en gènere masculí, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 26 de març de 2019
El Rector,
Llorenç Huguet