logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 477 (extraordinari) - Any  XXXIV - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 22 de febrer de 2019
Consell de Govern

13011. ACORD NORMATIU del dia 15 de febrer de 2019 pel qual es modifica l'Acord normatiu 7250/2005, de 17 de juny, pel qual s'aproven els criteris generals de contractació del professorat.

El Consell de Govern del dia 17 de juny de 2005 va aprovar la normativa a aplicar a la nostra universitat a l’hora de contractar el professorat, la qual fou completada per l’aprovada pel Consell de Govern del dia 25 de juny de 2013. El temps transcorregut i les disposicions normatives sorgides en relació amb les figures contractuals previstes, com també l’experiència obtinguda al llarg d’aquest període temporal, justifiquen la revisió de la normativa per la qual es regula la contractació del professorat a la Universitat de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l’article 24.2.10 i 32 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, ha aprovat, a proposta del Consell de Direcció, la modificació de l’Acord normatiu 7250/2005, de 17 de juny, pel qual s’aproven els criteris generals de contractació del professorat, en el sentit següent:

Article 1. Modificació

Tot seguit s’indiquen els apartats que es modifiquen:

1. Pel que fa als professors associats, se suprimeix l'obligatorietat de presentar una guia docent en cas que la plaça que es convoqui sigui nova. Per tant, només es valorarà la guia docent d’una assignatura nova en cas que el departament ho demani expressament.

En conseqüència, els criteris de contractació per als professors associats són els següents:

«1. L’activitat professional: màxim 10 punts.
»2. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 5 punts.
»3. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova, només si el departament ho demana expressament: màxim 5 punts.
»4. L’activitat en investigació: màxim 5 punts.
»5. Els estudis de doctorat (inclòs el títol de doctor/a): màxim 5 punts.
»6. Altres mèrits (expedient acadèmic, beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

»Els candidats han de complir els requisits exigits per l’article 53 de la LOU i els establerts a l’article 15 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB (especialistes de reconeguda competència que acreditin exercir la seva activitat professional fora de l’àmbit docent i d'investigació de la Universitat). El personal no docent de la UIB pot ser contractat sempre que compleixi les condicions legals de compatibilitat.»

2. S’actualitza la referència normativa derogada que apareix al darrer incís del darrer paràgraf dels criteris de contractació dels ajudants. La nova redacció d’aquest paràgraf és la següent:

«Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen l’article 49 de la LOU i l’article 11 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB. A aquests efectes, es considerarà que han acabat les matèries d’estudi a què es refereixen els articles anteriors els candidats que hagin estat admesos o estiguin en condicions de ser admesos als estudis de doctorat, de conformitat amb el Reial decret 99/2011, de 29 d’octubre.»

3. Es modifica la redacció del cinquè criteri de contractació dels professors visitants. Per tant, a partir d’ara, la redacció dels criteris aplicables als professors visitants és la següent:

«1. Activitat acadèmica: màxim 10 punts.
»2. L’activitat en investigació: màxim 15 punts.
»3. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 5 punts.
»4. Els estudis de doctorat (inclòs el títol de doctor/a): màxim 5 punts.
»5. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova: màxim 5 punts.
»6. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

»Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen l’article 54 de la LOU i l’article 16 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB.»

4. Es modifica la redacció del quart criteri de contractació dels professors titulars d’universitat interins. Per tant, a partir d’ara, la redacció dels criteris aplicables a la categoria indicada és la següent:

«1. L’expedient acadèmic (inclosos els estudis de doctorat): màxim 10 punts.
»2. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 10 punts.
»3. L’activitat en investigació: màxim 15 punts.
»4. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova: màxim 5 punts.
»5. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

»Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen la LOU i el Reial decret 898/1985, de 30 d’abril, sobre règim del professorat universitari.»

5. Se substitueix l’expressió «el programa» per «la guia docent».

6. Se substitueix l’expressió «cursos de doctorat» per «estudis de doctorat».

7. Se suprimeix la figura dels TEU interins als criteris de contractació.

8. Se suprimeix la figura dels professors col·laboradors als criteris de contractació.

Article 2. Publicació

Es disposa la publicació, com a annex, dels criteris generals de contractació del professorat resultants després d’aquesta modificació.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

La present modificació entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 15 de febrer de 2019
El Rector,
Llorenç Huguet

Annex

Criteris generals de contractació

Es valoraran necessàriament i exclusivament els elements que s’indiquen, tenint en compte, en tots els apartats, la relació entre els mèrits aportats i l’àrea de coneixement i el perfil de la plaça.

Associats

  1. L’activitat professional: màxim 10 punts.
  2. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 5 punts.
  3. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova, només si el departament ho demana expressament: màxim 5 punts.
  4. L’activitat en investigació: màxim 5 punts.
  5. Els estudis de doctorat (inclòs el títol de doctor/a): màxim 5 punts.
  6. Altres mèrits (expedient acadèmic, beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

Els candidats han de complir els requisits exigits per l’article 53 de la LOU i els establerts a l’article 15 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB (especialistes de reconeguda competència que acreditin exercir la seva activitat professional fora de l’àmbit docent i d'investigació de la Universitat). El personal no docent de la UIB pot ser contractat sempre que compleixi les condicions legals de compatibilitat.

Ajudants

  1. L’expedient acadèmic (inclosos els estudis de doctorat): màxim 10 punts.
  2. Beques d’investigació: màxim 5 punts.
  3. L’activitat en investigació: màxim 3 punts.
  4. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 3 punts.
  5. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen l’article 49 de la LOU i l’article 11 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB. A aquests efectes, es considerarà que han acabat les matèries d’estudi a què es refereixen els articles anteriors els candidats que hagin estat admesos o estiguin en condicions de ser admesos als estudis de doctorat, de conformitat amb el Reial decret 99/2011, de 29 d’octubre.

Professors ajudants doctors

  1. L’expedient acadèmic (inclosos els estudis de doctorat): màxim 10 punts.
  2. Beques d’investigació: màxim 5 punts.
  3. L’activitat en investigació: màxim 10 punts.
  4. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 5 punts.
  5. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

En els punts 3 i 4 es tindrà en compte l’activitat exercida en centres no vinculats a la Universitat on hagin estat contractats, becaris, etc.

Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen l’article 50 de la LOU i l’article 12 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB. La contractació exigirà l’avaluació positiva prèvia de la seva activitat per part de l’Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació o d’altres agències autonòmiques amb les quals l’Agència de Qualitat de les Illes Balears tingui acords de col·laboració específics sobre el tema de l’acreditació.

Professors visitants

  1. Activitat acadèmica: màxim 10 punts.
  2. L’activitat en investigació: màxim 15 punts.
  3. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 5 punts.
  4. Els estudis de doctorat (inclòs el títol de doctor/a): màxim 5 punts.
  5. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova: màxim 5 punts.
  6. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen l’article 54 de la LOU i l’article 16 del Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB.

Professors contractats doctors interins

  1. L’expedient acadèmic (inclosos els estudis de doctorat): màxim 10 punts.
  2. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 10 punts.
  3. L’activitat en investigació: màxim 15 punts.
  4. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova: màxim 5 punts.
  5. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen la LOU i, si escau, el Decret 104/2002, de 2 d’agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la Universitat de les Illes Balears.

TU interins

  1. L’expedient acadèmic (inclosos els estudis de doctorat): màxim 10 punts.
  2. L’activitat docent, preferentment realitzada en universitats: màxim 10 punts.
  3. L’activitat en investigació: màxim 15 punts.
  4. La guia docent presentada pel candidat en cas que la plaça es convoqui per impartir una assignatura nova: màxim 5 punts.
  5. Altres mèrits (altres beques, cursos d’especialització, estades a l’estranger, idiomes, premis, activitat professional, altres titulacions, participació en projectes d’innovació pedagògica, projectes en línia, etc.): màxim 5 punts.

Els candidats han de complir tots els requisits que estableixen la LOU i el Reial decret 898/1985, de 30 d’abril, sobre règim del professorat universitari.