logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 464 - Any  XXXIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 27 d'abril de 2018
Consell de Govern

12715. ACORD NORMATIU del dia 21 de març de 2018 pel qual s'aprova el calendari per a l'any acadèmic 2018-19.

En aplicació de la normativa vigent en matèria de calendari lectiu i de l’article 24.2.36 dels Estatuts d'aquesta universitat, s'aprova el calendari acadèmic per als estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de grau i màster per a l’any acadèmic 2018-19.

Calendari per a l’any acadèmic 2018-19 

  1. Aquesta normativa regula el calendari per a l’any acadèmic 2018-19.
  2. Es considera període no lectiu el mes d’agost de 2019.
  3. Per als estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de grau i màster:
    1. El calendari és el comprès entre el 6 de setembre de 2018 i el 5 de setembre de 2019, ambdós inclosos.
    2. L’inici del període lectiu del primer semestre serà el 10 de setembre de 2018.
    3. L’inici del període lectiu del segon semestre serà l’11 de febrer de 2019.
    4. Els períodes de docència de cada semestre tindran una durada màxima de 75 dies.
    5. Per als casos en què així estigui previst a les guies docents, els centres i el Centre d’Estudis de Postgrau (CEP) per al cas dels màsters programaran les avaluacions complementàries en 10 dies seguits, sense comptar dissabtes, diumenges ni festius, entre el 9 i el 23 de gener de 2019, ambdós inclosos, per a les assignatures de primer semestre, i entre el 5 i el 21 de juny de 2019, ambdós inclosos, per a les del segon semestre.
    6. Per als casos en què així estigui previst a les guies docents, els centres i en el cas dels màsters el CEP programaran les avaluacions extraordinàries en 5 dies seguits, sense comptar dissabtes, diumenges ni festius, entre el 4 i el 8 de febrer per a les assignatures de primer semestre, i entre l’1 i el 10 de juliol per a les de segon semestre.
    7. En el període d’avaluació complementària del segon semestre i en el període d’avaluació extraordinària del segon semestre els centres han de tenir en compte, a l’hora d’establir les dates, la concurrència de les proves de batxillerat per a l’accés a la Universitat, tant pel que fa als edificis més afectats per l’ocupació d’espais com pel que fa al professorat que intervé a les proves.
    8. Els terminis per lliurar les actes amb les qualificacions degudament indicades i signades pel període d’avaluació del primer semestre i del segon semestre seran, respectivament, el 20 de febrer i el 17 de juliol.
    9. Les defenses orals dels treballs de fi de grau seran fixades pels centres respectant en qualsevol cas el termini de tancament d’actes.
      A proposta dels centres, es podrà fixar un segon període de defensa del treball de fi de grau i també de qualificacions de les pràctiques externes. El termini de lliurament d’actes d’aquest segon període serà el 30 de setembre.
  4. S’estableixen com a períodes de vacances, en primer lloc, el que va del 22 de desembre de 2018 al 6 de gener de 2019, ambdós inclosos, i, en segon lloc, el que va del 18 al 28 d’abril de 2019, també inclosos.
  5. Són dies festius tots els que es determinin amb caràcter general i els que ho siguin dels municipis de Palma o Eivissa o Alaior, per als centres i dependències allà situats. Serà festa oficial de tots els centres de la Universitat el dia 26 de novembre de 2018.
  6. Els centres responsables dels estudis no podran programar activitats d’avaluació presencials els dies designats com a festius a les localitats de les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera, encara que estiguin dins els períodes d’avaluació prevists.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Règim especial dels títols de màster

  1. De manera justificada, per als màsters que hi estiguin interessats, es podrà variar la data d’inici i d’acabament dels períodes lectius, sempre que es respectin les condicions lectives previstes al pla d’estudis corresponent. El CEP, a proposta de les comissions acadèmiques del màster, aprovarà el període lectiu de cada màster.
    Així mateix, el mes de setembre de 2019 serà hàbil perquè els alumnes puguin presentar i, si escau, defensar els treballs de fi de màster o altres treballs d’avaluació. En aquest cas, les actes s’han de tancar abans del dia 11 d’octubre de 2019.
  2. Si es volen acollir a les modificacions indicades als dos paràgrafs anteriors, els directors dels màsters ho han de comunicar al CEP i anunciar als futurs alumnes abans que comenci el període de matrícula corresponent.

Segona. Aprovació del calendari acadèmic dels centres

La Comissió Acadèmica aprovarà el calendari dels centres amb antelació de temps suficient per organitzar els horaris dels respectius estudis, els espais i les tasques administratives que se’n deriven.

Tercera. Data de finalització de l’any acadèmic a efectes de jubilació del professorat

A efectes de jubilació del professorat, la data de finalització de l’any acadèmic 2018-19 serà el 30 de setembre de 2019.

Quarta. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest calendari apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Cinquena. Autorització

En casos excepcionals i per raons justificades, el Consell de Direcció podrà autoritzar una modificació del calendari acadèmic dels centres, a proposta del centre pertinent.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 21 de març de 2018
El Rector,
Llorenç Huguet