logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 441 (extraordinari) - Any  XXXII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 30 de desembre de 2016
Consell de Govern

12092. ACORD NORMATIU del dia 20 de desembre de 2016 pel qual s'aprova el Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2017.

Conegudes les partides previstes als Pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears pel que fa a la Universitat, la Gerent de la UIB ha elaborat un avantprojecte de pressupost que, un cop aprovat pel Consell de Direcció, el Rector sotmet a l'aprovació del Consell de Govern, per a la seva posterior remissió al Consell Social.

Preàmbul

El Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l’any 2017 ens reafirma en el fet que hem deixat enrere la pitjor recessió econòmica de les darreres dècades, i per a l’any 2017 s’incrementa la transferència corrent i de capital de l’entitat tutelar en 3.931.948,29 euros, fet que suposa la consolidació del canvi de tendència que es va començar a produir ja fa uns quants anys.

Aquest increment cobreix principalment l’increment vegetatiu del capítol 1, els convenis que financen les noves titulacions començades a implantar el curs 2013-14 i els nous estudis de Medicina, alhora que també preveu una quantitat que ens permet continuar amb les polítiques per al personal docent i investigador, amb partides per a promocions, i continuam amb la implantació dels quinquennis i sexennis per al personal laboral. Per al personal d’administració i serveis cal destacar una partida per modificació de plantilla, juntament amb el 25% de la carrera professional, que es començarà a pagar a partir de l’1 de gener.

També cal destacar la incorporació de les partides per finançar les inversions previstes en el tram autonòmic dels fons FEDER, per a l’administració electrònica, per a l’equipament per a aules de Campus Extens i per al projecte del nou edifici interdepartamental. Tot plegat fa que el pressupost de la UIB per a l’any 2017 arribi als 93.519.926,82 euros.

Aquest increment en els ingressos que tindrà la UIB durant l’any 2017, juntament amb la congelació dels ingressos prevists a l’article 3 ―preus públics―, ha de permetre aconseguir l’objectiu de mantenir i millorar la qualitat de la UIB i complir dignament les nostres responsabilitats, en un context encara de certa dificultat econòmica.

Per tot això, es pren l’acord següent:

  1. S’aprova el pressupost de la UIB per a l’any 2017 amb un estat de despeses en el qual s'autoritzen i consignen els crèdits necessaris per atendre el compliment d'obligacions per un import de 93.519.926,82 euros i en el qual l'estat d'ingressos recull els drets que hom pensa liquidar durant l'exercici per un import de 93.519.926,82 euros.
  2. El detall del pressupost quant a classificació econòmica i per programes s'adjunta com a annex I.
  3. La distribució del capítol 2 del pressupost de despeses per a 2017 entre els diferents centres de despesa, amb indicació del responsable de cada centre de despesa i el programa al qual pertany, s'adjunta com a annex II.
  4. La relació de despeses pluriennals compromeses per la UIB s’adjunta com a annex III.
  5. La modificació de la relació de llocs de treball del personal d’administració i serveis s’adjunta com a annex IV.
  6. S’adjunta, com a annex V, la llista de tarifes i preus públics que cobrarà la Universitat per la prestació dels seus serveis durant l’exercici de 2017.
  7. Juntament amb el detall econòmic d’aquest pressupost s’aproven, també, les normes d’execució pressupostària que regiran l’execució pressupostària de la Universitat de les Illes Balears durant l’exercici econòmic de 2017, que s’adjunten com a annex VI.
  8. Tots els majors ingressos que s'obtinguin dins l'exercici de 2017 seran, per resolució del Rector, incorporats al pressupost, via generació de crèdit per subvenir a les obligacions específiques corresponents en el cas d'ingressos finalistes o per subvenir a obligacions determinades pel Consell de Direcció d'acord amb la normativa aplicable.
  9. Es poden tramitar fins al 27 de febrer de 2017 obligacions contretes durant l'exercici de 2016; a partir d'aquesta data, de la tramitació d’aquestes despeses se n’haurà d’informar la Comissió Econòmica del Consell de Govern. El mateix procediment serà també preceptiu per a obligacions contretes en exercicis anteriors.
  10. Assabentar-se de l’estat de consolidació per a l’exercici de 2017 del pressupost propi de la UIB, el de la FUEIB i el de l’AQUIB, per un import de 99.759.228,05 euros.
  11. El Consell de Direcció queda autoritzat per prendre les mesures oportunes per desenvolupar aquest acord.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 20 de desembre de 2016
El Rector,
Llorenç Huguet