FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VI  
Núm. 55
Divendres, 22 de febrer de 1991 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
DISPOSICIONS GENERALS
Junta de Govern
1279 ACORD NORMATIU del dia 29 de gener de 1991 pel qual es ratifica l'Acord marc de col.laboració entre la Universitat de les Illes Balears i l'Església Catòlica a Mallorca .

Palma, 17 de gener de 1991

REUNITS

D'una part, l'Excel.lentíssim i Reverendíssim senyor Teodor Úbeda Gramage, Bisbe de l'Església Catòlica a Mallorca, com a representant d'aquesta, i

De l'altra, el senyor Nadal Batle Nicolau, Magnífic i Excel.lentíssim Rector de la Universitat de les Illes Balears, com a representant d'aquesta, segons el que estableixen la Llei Orgànica 11/1983, de 15 d'agost, de reforma universitària, i el Reial Decret 1666/1989, de 22 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'esmentada Universitat.

MANIFESTEN

Considerant que els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears estableixen que aquesta institució està lligada a la realitat històrica, científica, social i econòmica de les illes Balears, la qual cosa comporta una atenció especial a l'estudi de la cultura catalana i al desenvolupament científic, tècnic i artístic, i atès que la dimensió religiosa catòlica forma part de la història i de la cultura de les illes Balears; complint l'article V de l'Acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu sobre ensenyaments i assumptes culturals, de 3 de gener de 1979, i l'article 2 de la Llei de llibertat religiosa, de 5 de juliol de 1980,

I tenint en compte que ambdues parts consideren de mutu interès, per complir millor llurs funcions, establir el present acord de col.laboració per aconseguir una coordinació eficaç de llurs esforços i un millor aprofitament dels respectius recursos i mitjans personals i materials,

ACORDEN

D'establir els següents punts dins el marc que les lleis assignen a les institucions.

Primer. Subscriure un acord marc de col.laboració amb la finalitat d'establir fórmules generals de cooperació que es tradueixin en modalitats operatives. Aquestes modalitats hauran de permetre aprofitar millor els recursos humans i materials en temes comuns, afins o complementaris de mutu interès.

Segon. Per a la correcta realització d'activitats diferenciades i específiques es procedirà a realitzar convenis específics, en els quals es precisaran les formes concretes de col.laboració, que s'afegiran a aquest acord marc.

Tercer. Es crea una Comissió Mixta formada per dos representants de cada institució, que s'encarregarà de fer un seguiment del present acord de col.laboració. Les actes i els acords de l'esmentada comissió s'hi uniran una vegada aprovats. La dita comissió podrà sol.licitar l'assessorament dels experts que consideri convenients.

Quart. En el marc del present acord de col.laboració, l'Església Catòlica podrà crear, amb el vist-i-plau del Consell Executiu de la Universitat de les Illes Balears, un Col.lectiu d'Assistència i Formació Religiosa per realitzar les activitats que es considerin convenients. Exercirà les activitats següents: acolliment humà i religiós; tractament i estudis de temes i qüestions referents a les relacions entre fe i cultura; animació cultural en connexió amb altres grups o serveis propis de la Universitat; i totes aquelles altres activitats que ajudin a realitzar les finalitats del Col.lectiu.

Cinquè. El present acord tindrà una vigència de quatre anys comptats a partir de la data de la seva signatura, i es podrà prorrogar automàticament per períodes d'igual durada, llevat que qualsevol de les parts decideixi rescindir-lo, per a la qual cosa ho haurà de comunicar amb tres mesos d'antelació a la data en què hauria d'entrar en vigor la pròrroga. Aquesta decisió ha de ser comunicada per escrit i de manera que es pugui acreditar la tramesa, la recepció i la data. Si alguna de les dues parts el vol donar per acabat, es compromet a acabar les accions establertes en aquest acord que hi hagi en funcionament.

Llegit per totes dues parts l'acord i com a prova de conformitat amb el que s'hi expressa, el signen i rubriquen per duplicat al lloc i en la data indicats a l'encapçalament.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Palma, 29 de gener de 1991
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.