FULL OFICIAL
Universitat de les
Illes Balears
Any VI 
Núm. 53
Divendres, 21 de desembre de 1990 
Any
Núm.
Acord
Cercar
?
NOMENAMENTS I SITUACIONS
Junta de Govern
1226 ACORD NORMATIU del dia 23 de novembre de 1990 pel qual es ratifica l'Acord marc de cooperació i intercanvi científic i docent entre la Universitat de les 111es Balears i la Universitat d'Oulu.

Palma, 25 d'octubre de 1990

1. Objectius

Amb l'objectiu de promoure la cooperació internacional i fomentar els interessos mutus en els camps de la docència i la recerca, la Universitat de les Illes Balears (Espanya) i la Universitat d'Oulu (Finlàndia), anomenades en endavant "institucions", acorden de cooperar en les activitats següents de la manera i en cl moment oportuns:

  1. Intercanvi d'informació en els camps d'interès mutu.
  2. Intercanvi de professorat.
  3. Intercanvi d'estudiants.
  4. Altres activitats establertes conjuntament.

2. Coordinació i administració

L'intercanvi, les visites i altres activitats es duran a terme d'acord amb els recursos econòmics i altres de disponibles a ambdues institucions. El volum d'aquestes activitats es podrà definir mitjançant un barem aprovat per separat, en cas que alguna de les institucions ho consideri necessari.

Cada institució designarà un coordinador d'aquest acord marc, i informarà l'altra del nom i l'adreça d'aquest (vegeu l'annex).

3. Activitats

Ambdues institucions acorden de fomentar i promoure els següents tipus d'activitats:

  1. Intercanvi d'informació

Les institucions intercanviaran informació sobre llurs activitats docents i investigadores en els camps d'interès mutu.

b) Intercanvi de professorat

Les institucions acorden de rebre professors visitants de l'altra part. D'acord amb els recursos disponibles, la institució receptora permetrà d'usar la biblioteca i proporcionarà un despatx i altres serveis normals. A més, la institució receptora ajudarà a trobar allotjament adequat i, si escau, prestarà ajuda per poder complir les normes sobre immigració.

Si un professor visitant fa conferències, seminaris o un altre tipus de docència, percebrà les retribucions d'acord amb les normes i la legislació vigents a la institució receptora.

c) Intercanvi d'estudiants

Amb l'objectiu d'estimular la mobilitat internacional dels estudiants, ambdues institucions acorden de promoure l'intercanvi d'estudiants de primer, segon i tercer cicle. L'status acadèmic de l'estudiant visitant serà determinat per la institució receptora. L'admissió d'un estudiant en un estudi o en un departament en concret dependrà de la titulaci6 especifica de l'estudiant i de la disponibilitat de recursos adequats al departament de la institució receptora on se sol·licita l'admissió.

De les qüestions relacionades amb viatges, despeses i formalitats d'immigració, generalment se n'ocuparà l'estudiant individual i la institució d'origen. L'estudiant visitant gaudirà dels d rets i privilegis dels estudiants de mateix nivell del país receptor, d'acord amb les normes i la legislaci6 generals de l'esmentat país.

Si escau, ambdues institucions prepararan un acord i un programa sobre intercanvis més detallats.

d) Altres activitats

Les institucions acorden de fomentar el desenvolupament d'altres activitats, com ara:

1. Projectes de recerca conjunts.

2. Intercanvi de dades científiques.

3. Organitzaci6 de conferències, simposis, jornades de treball o altres encontres sobre temes d'interès mutu.

4. Finançament de la cooperació

Totes les qüestions econòmiques, incloses les despeses de viatge, dependran de les negociacions i individuals i seran normal ment responsabilitat de les persones involucrades i llur institució d'origen, excepte si s'acorda una altra cosa.

Les dues parts arribaran a un acord sobre el cost de les diverses activitats dins el marc dels recursos materials que s'hi destinin o que es reuneixin per a aquest propòsit. Hom arribarà a aquest acord amb suficient antelació pel que fa a les activitats planificades per a l'any següent, o s'hi pot arribar per separat si es tracta d'una sola activitat d'un any en concret.

5. Durada de l'acord

Aquest acord tindrà una vigència de tres anys a partir que cl signin els rectors d'ambdues institucions, i podrà ser renovat de mutu acord. L'acord pot ser denunciat en qualsevol moment per declaració unilateral de qualsevol de les institucions, que es comprometen a finalitzar qualsevol actuació pendent dins cl marc de l'acord. Les condicions d'aquest acord podran ser revisades en qualsevol moment mitjançant esmenes escrites i aprovades mútuament amb la signatura dels rectors de les dues institucions.

Signatures

Com a prova de conformitat, ambdues parts signen aquest

conveni en dos exemplars, en la data indicada al capdamunt del document.

Annex a l'Acord marc entre la Universitat

de les liles Balears i la Universitat d'Oulu

1. Coordinadors de les activitats:

Els coordinadors esmentats a l'article 2 són, en aquest

moment: el professor Rubén Rial, del Departament de Biologia

Fonamental i Ciències de la Salut, per la Universitat de les liles

Balears, Palma; i cl professor Martti Mela, del Departament de

Biofísica, per la Universitat d'Oulu. Finlàndia.

2. Qüestions pràctiques per a l'intercanvi d'estudiants: L'intercanvi d'estudiants es basarà en un programa detallat que serà preparat anualment. El programa determinarà el nombre d'estudiants, els noms, la durada de les estades i altres detalls pertinents. A final de febrer, cl programa se sotmetrà a la consideració d'ambdues parts per a l'any acadèmic següent. L'objectiu d'ambdues institucions és assolir la reciprocitat en l'intercanvi d'estudiants en un període de tres anys, i això serà objecte de revisió periòdica per part d'ambdues institucions.

Ambdues institucions acorden d'aplicar els següents principis i normes a l'intercanvi d'estudiants en virtut d'aquest acord de cooperació entre ambdues institucions:

Situació acadèmica

La situació acadèmica de l'estudiant visitant serà determinada per la instituci6 receptora. L'estudiant visitant gaudirà dels mateixos drets i privilegis que els estudiants del mateix nivell de la institució receptora, d'acord amb les normes i els reglaments del pa is receptor.

Admissió

Els candidats per a l'intercanvi seran seleccionats per la institució d'origen. La institució receptora es reserva cl dret d'admetre o rebutjar qualsevol candidat les qualificacions del qual es considerin insuficients per al programa acadèmic. La institució receptora també es reserva cl dret de retirar qualsevol estudiant del programa al final d'un semestre, si el progrés acadèmic del participant no és l'adequat.

Crèdits

La institució receptora lliurarà un certificat d'aprofitament acadèmic a l'estudiant visitant durant el curs. L'acreditació d'aquests cursos dins l'expedient acadèmic de l'estudiant serà a discreció de la institució d'origen. La institució receptora no assumirà cap responsabilitat formal respecte del lliurament de diplomes o llicenciatures per als quals l'estudiant hagi reunit crèdits.

Durada de l'estada

Normalment, la durada de l'intercanvi serà d'un any acadèmic complet, o d'un semestre com a mínim. Si un estudiant es retira del programa abans d'hora, s'aplicaran les normes de renúncia de matricula i devolució de taxes de la institució d'origen.

Despeses Si no s'acorda una altra cosa, les despeses de viatge, allotjament i altres costs aniran a càrrec de l'estudiant o de la seva institució d'origen.

 

Taxes de matricula

En virtut d'aquest acord de cooperació, la institució receptora no cobrarà taxes de matricula als estudiants de l'intercanvi, a excepció de les despeses per cobrir l'allotjament i la manutenció i les quotes obligatòries d'organitzacions estudiantils.

Assegurança escolar

Normalment les despeses d'assegurança escolar aniran a càrrec de l'estudiant, si no estan cobertes per les quotes d'organitzacions estudiantils.

Allotjament

La institució receptora ajudarà l'estudiant visitant a trobar allotjament adequat. A l'hora d'adjudicar allotjament en residències estudiantils, si n'hi ha, hom pot donar preferència als estudiants que participen en aquest acord de cooperació. Si no s'acorda una altra cosa, les despeses d'allotjament aniran a càrrec de l'estudiant visitant.

Viatge i visats

Els plans de viatge, els visats i altres formalitats relacionades amb la immigració, són responsabilitat de l'estudiant de l'intercanvi. La institució receptora ajudarà, si escau, a solucionar aquests assumptes.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tengui els que corresponguin.

Palma, 23 de novembre de 1990
El Rector, Nadal Batle



 

Acords que fan referència a aquest.