logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 417 (extraordinari) - Any  XXX - I. DISPOSICIONS GENERALS Dijous, 16 de juliol de 2015
Consell de Govern

11416. ACORD NORMATIU del dia 16 de juny de 2015 pel qual es modifica l’oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l’any 2015.

La Llei 36/2014, de 26 de desembre, de Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any 2015, determina que durant aquest any no es podrà incorporar nou personal al sector públic. S’exceptuen d’aquesta limitació els sectors i les administracions que es preveuen al punt 2 del primer apartat de l’article 21 de la llei esmentada, entre els quals hi ha les universitats (lletra J), per a les quals es determina que s’aplicarà una taxa de reposició de fins a un màxim del 50 per cent.

Seguint les indicacions del mateix article 21 esmentat, la convocatòria de places s’ha d’incloure en una oferta d’ocupació pública, la qual, de conformitat amb el que estableix el segon apartat de l’article 70 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP), ha d’aprovar el pertinent òrgan de govern de l’Administració pública i s’ha de publicar al diari oficial corresponent.

Per l’Acord normatiu 11359/2015, de 23 de març, es va aprovar l’oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l’any 2015 (FOU núm. 415, de 29 d’abril), concretada en set places, xifra que s’havia calculat en funció del nombre d’empleats fixos que havien deixat de prestar serveis en aquesta universitat, tal com determina l’article 21.Un.2.J) i 3 de la Llei 36/2014 esmentada.

Per altra banda, per la Resolució de 21 d’abril de 2015, de la Universitat de les Illes Balears, es va publicar l’aprovació d’una oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l’any 2015 (BOIB núm. 69, de 7 de maig).

Un cop fetes les comprovacions pertinents, la Direcció General de Costs de Personal i Pensions Públiques del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va efectuar un requeriment a la UIB per tal que modificàs o anul·làs la Resolució d’aprovació d’oferta d’ocupació pública publicada al BOIB per dos motius fonamentals. Per una banda s’indicava que, atès el nombre de jubilacions de professors dels cossos docents universitaris produïdes l’any 2014 (set), i de conformitat amb les disposicions de l’article 21.Un.3 de la Llei 36/2014 esmentada, el màxim de places que la UIB pot oferir, amb una reposició del 50 per cent, és de quatre. Per altra banda, el requeriment manifestava que, com a mínim, el 15 per cent del nombre de places que es poden oferir (és a dir, una plaça) s’ha de reservar per a la contractació de personal investigador doctor que hagi acabat el programa Ramón y Cajal i hagi obtingut el certificat I3, de conformitat amb les previsions de l’article 21.Un.2.J) de la Llei 36/2014 indicada.

En vista de tot el que s’ha exposat, a proposta del Consell de Direcció, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d’avui, fent ús de les competències que li atribueix l’article 24.2.8, 10 i 40 dels Estatuts d’aquesta universitat, ha modificat, en els termes del requeriment rebut, l’oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la UIB per a l’any 2015.

Primer. Modificació de l’oferta d’ocupació pública

Per requeriment de la Direcció General de Costs de Personal i Pensions Públiques del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, es modifica l’oferta d’ocupació pública de personal docent i investigador de la Universitat de les Illes Balears per a l’any 2015.

Segon. Reserva de places

Pel requeriment indicat a l’apartat anterior, es reserva una de les places que s’ofereixen, anteriorment prevista per als cossos TU, per a la provisió d’una plaça de professor contractat doctor per a personal investigador doctor que hagi acabat el programa Ramón y Cajal i tingui l’acreditació I3.

Tercer. Quantificació de les places

El nombre de places de personal docent i investigador per a l’any 2015 és el següent:

Cos/Categoria Grup Total places
Catedràtics d’universitat A1 2
Professors titulars d’universitat A1 1
Professor contractat doctor 1

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 16 de maig de 2015
El Rector,
Llorenç Huguet