logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 414 - Any  XXX - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 17 d'abril de 2015
Consell de Govern

11328. ACORD NORMATIU del dia 23 de març de 2015 pel qual s'aprova el calendari per a l'any acadèmic 2015-16.

En aplicació de la normativa vigent en matèria de calendari lectiu i de l’article 24.2.36 dels Estatuts d'aquesta universitat, s'aprova el calendari acadèmic per als estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de grau i màster i, de manera independent, per als estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de diplomat, enginyer tècnic, arquitecte tècnic, llicenciat i enginyer per a l’any acadèmic 2015-16.

Calendari per a l’any acadèmic 2015-16

  1. Aquesta normativa regula el calendari per a l’any acadèmic 2015-16.
  2. Es considera període no lectiu el mes d’agost de 2016.
  3. Per als estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de grau i màster:
    1. El calendari és el comprès entre el 14 de setembre de 2015 i el 8 de juliol de 2016, ambdós inclosos.
      Per a pràctiques externes i treball de fi de grau, el període lectiu, a proposta dels centres, podrà ser fins al 9 de setembre.
    2. L’inici del període lectiu del primer semestre serà el 14 de setembre de 2015.
      Aquest inici es pot endarrerir fins al dia 21 de setembre per als alumnes de primer curs de grau, a proposta dels centres.
    3. L’inici del període lectiu del segon semestre es fixarà, a proposta de cada centre i en el cas dels màsters del Centre d’Estudis de Postgrau (CEP), entre l’1 i el 15 de febrer de 2016.
    4. Els períodes de docència tindran una durada màxima de 75 dies.
    5. Per als casos en què així estigui previst a les guies docents, els centres i el CEP per al cas dels màsters programaran les avaluacions complementàries perquè siguin en 10 dies seguits ―sense comptar els dissabtes, diumenges ni festius― entre el 7 de gener i el 12 de febrer, ambdós inclosos, per a les assignatures de primer semestre, i entre el 30 de maig i el 8 de juliol, ambdós inclosos, per a les del segon semestre.
    6. Per als casos en què així estigui previst a les guies docents, els centres i el CEP per al cas dels màsters programaran les avaluacions extraordinàries perquè siguin en 5 dies seguits ―sense comptar els dissabtes, diumenges ni festius― abans del 8 de març per a les assignatures de primer semestre i abans del 9 de juliol per a les de primer semestre ―si així ho ha programat el centre― i per a les de segon semestre.
    7. Els centres poden ampliar el període lectiu del segon semestre més enllà del 8 de juliol, el mínim de dies necessari, per encabir-hi la defensa oral dels treballs de fi de grau.
    8. En el període d’avaluació complementària del segon semestre els centres han de tenir en compte, a l’hora d’establir les dates, la concurrència de les proves d’accés a la UIB, tant pel que fa als edificis més afectats per l’ocupació d’espais com pel que fa al professorat que intervé a les proves.
    9. Els terminis per lliurar les actes amb les qualificacions degudament indicades i signades per als respectius períodes d’avaluació acabaran: el 23 de febrer, el 18 de març, el 28 de juny, el 19 de juliol i el 16 de setembre. Aquestes són les dates límit; cada centre, en funció del seu calendari, establirà la data de tancament d’actes.
  4. El calendari dels estudis universitaris conduents a l’obtenció dels títols de diplomat universitari, enginyer tècnic, arquitecte tècnic, llicenciat i enginyer per a l’any acadèmic 2015-16, manté les especificitats següents:
    1. El període lectiu tant de les assignatures anuals com de les quadrimestrals serà el comprès entre el 14 de setembre de 2015 i el 29 de gener de 2016, ambdós inclosos, i entre l’1 i el15 de febrer i el 8 de juliol de 2016, ambdós també inclosos.
    2. El exàmens ordinaris de les assignatures del primer quadrimestre i els parcials, si escau, de les assignatures anuals es faran del 7 de gener al 12 de febrer de 2016, ambdós inclosos. Al mateix període tindran lloc els exàmens d’assignatures específiques de lliure configuració, exàmens extraordinaris o exàmens de convocatòries anticipades.
    3. Els exàmens ordinaris de les assignatures del segon quadrimestre i els anuals es faran entre el 30 de maig i el 8 de juliol de 2016, ambdós inclosos. Al mateix període tindran lloc els exàmens d’assignatures específiques de lliure configuració o exàmens extraordinaris.
    4. Tant per a les assignatures quadrimestrals com per a les anuals, el centre determinarà en quin període es realitza la convocatòria extraordinària d’exàmens, el febrer o el juliol de 2016, en els mateixos períodes establerts per a les assignatures de grau.
    5. Els terminis per lliurar les actes amb les qualificacions degudament indicades i signades acabaran els dies establerts per a les assignatures de grau.
  5. Els centres responsables dels estudis no podran programar activitats d’avaluació presencials els dies designats com a festius a les localitats de les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera, encara que estiguin dins els períodes d’avaluació prevists.
  6. S’estableixen com a períodes de vacances, en primer lloc, el que va del 23 de desembre de 2015 al 6 de gener de 2016, ambdós inclosos, i, en segon lloc, el que va del 24 de març a l’1 d’abril de 2016, també inclosos.
  7. Són dies festius tots els que es determinin amb caràcter general i els que ho siguin dels municipis de Palma o Eivissa o Alaior, per als centres i dependències allà situats. Serà festa oficial de tots els centres de la Universitat el dia 27 de novembre de 2015.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Règim especial dels títols de màster

  1. De manera justificada, per als màsters que hi estiguin interessats, es podrà variar la data d’inici i d’acabament dels períodes lectius, sempre que es respectin les condicions lectives previstes al pla d’estudis corresponent.
    Així mateix, el mes de setembre de 2016 serà hàbil perquè els alumnes puguin presentar i, si escau, defensar els treballs de fi de màster o altres treballs d’avaluació. En aquest cas, les actes s’han de tancar el dia 14 d’octubre de 2016.
  2. Si es volen acollir a les modificacions indicades als dos paràgrafs anteriors, els directors dels màsters ho han de comunicar al CEP i anunciar als futurs alumnes abans que comenci el període de matrícula corresponent.

Segona. Aprovació del calendari acadèmic

Els centres fixaran el calendari propi de finalització de la docència i les dates concretes dels períodes d’avaluació complementària i extraordinària en ambdós semestres. Aquest calendari serà aprovat per la Comissió Acadèmica el mes d’abril de 2015 per tal que es puguin organitzar els horaris dels estudis respectius.

Tercera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest calendari apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 23 de març de 2015
El Rector,
Llorenç Huguet