logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 401 - Any  XXIX - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 16 de maig de 2014
Consell de Govern

10986. ACORD NORMATIU del dia 9 de maig de 2014 en relació amb el contingut de la disposició addicional tercera de la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, per la qual es modifica la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats.

Al contingut del títol IX (Del professorat) de la Llei orgànica d’universitats (LOU), després de la modificació que en va fer la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, es va suprimir, pel que fa a la relació de modalitats de contractació laboral específiques de l'àmbit universitari, la de professors col·laboradors (P. col.).

Com a conseqüència d’això, l’apartat primer de la disposició addicional tercera (Dels actuals professors col·laboradors) de la Llei orgànica 4/2007 esmentada estableix: «Els qui a l’entrada en vigor d’aquesta llei estiguin contractats com a professores i professors col·laboradors d’acord amb la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, poden continuar en l’exercici de les seves funcions docents i investigadores. Així mateix, els qui estiguin contractats com a col·laboradors amb caràcter indefinit, tinguin el títol de doctor o l’obtinguin després de l’entrada en vigor d’aquesta llei i rebin l’avaluació positiva a què es refereix l’apartat a) de l’article 52, accediran directament a la categoria de professora o professor contractat doctor, en les seves pròpies places.»

Ara bé, l’accés directe suposa necessàriament, i de forma prèvia, la modificació de la plantilla del departament corresponent, ja que cal la pertinent dotació d’una plaça docent. Per tant, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, en virtut de les competències que li corresponen segons els articles 24.2.10 i 93.1 dels Estatuts de la Universitat i per raons d’eficàcia i eficiència, acorda:

Únic: Transformar en les mateixes àrees de coneixement i en els departaments corresponents les places de professors col·laboradors (P. col.) en places de professors contractats doctors (P. contr. dr.), un cop els seus titulars hagin obtingut l’avaluació positiva a què es refereix l’apartat a) de l’article 52 de la LOU.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Segona. Desenvolupament

Es faculta el Consell de Direcció per interpretar i desenvolupar el present acord normatiu.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 9 de maig de 2014
El Rector,
Llorenç Huguet