logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 396 (extraordinari) - Any  XXIX - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 07 de febrer de 2014
Consell de Govern

10905. ACORD NORMATIU del dia 18 de desembre de 2013 pel qual es modifica l'Acord normatiu 4465/1999, d'11 de maig, pel qual es regulen diversos aspectes econòmics sobre l'aplicació de l'article 11 de la LRU a la UIB i de la relació econòmica amb la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

De conformitat amb l’article 114 dels Estatuts de la UIB, que desenvolupa l’article 83 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats (LOU), modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, cal definir alguns aspectes concrets relatius a la seva aplicació a la UIB.

Com a conseqüència del que s’ha dit al paràgraf anterior i fent ús de les competències que li atribueixen els articles 24.1, 24.2.32 i 40 dels mateixos Estatuts, el Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la modificació de l’Acord normatiu 4465/1999, d’11 de maig, pel qual es regulen diversos aspectes econòmics sobre l'aplicació de l'article 11 de la LRU a la UIB i de la relació econòmica amb la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears en els termes següents:

Article 1

Qualsevol referència a l’article 11 de la Llei orgànica 11/1983, de 25 d’agost, de reforma universitària (LRU), s’ha d’entendre referida a l’article 83 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats (LOU), modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril.

Article 2

Es modifica la redacció de l’apartat 2, que queda de la forma següent:

«La naturalesa de la despesa que faci el departament serà a la seva lliure decisió, com ara l'adquisició de material fungible i inventariable, viatges i dietes, contractació de tècnics d'investigació i finançament de beques d'investigadors en formació. En cap cas no es pot emprar com a sobresous i/o assignacions complementàries dels professors responsables del contracte o de l'equip d’investigadors.

»S'habilitarà una partida única per al departament (diferent de la partida del pressupost ordinari), que inclourà tots els retorns corresponents als contractes dels seus professors i el nom del professor responsable del contracte, el saldo de la qual a final d'any s'incorporarà automàticament al proper exercici.»

Article 3

Es disposa la publicació com a annex de les disposicions resultants de la modificació de l'Acord normatiu 4465/1999.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Annex

  1. La liquidació del 5 per cent corresponent als contractes realitzats pels professors adscrits a un departament es farà semestralment. La liquidació explicitarà el responsable del contracte, l'objecte, la data de signatura, si l'ha tramitat la FUEIB, la quantitat total del contracte, la quantitat realment ingressada i la quantitat per al departament.
  2. La naturalesa de la despesa que faci el departament serà a la seva lliure decisió, com ara l'adquisició de material fungible i inventariable, viatges i dietes, contractació de tècnics d'investigació i finançament de beques d'investigadors en formació. En cap cas no es pot emprar com a sobresous i/o assignacions complementàries dels professors responsables del contracte o de l'equip d’investigadors.
    S'habilitarà una partida única per al departament (diferent de la partida del pressupost ordinari), que inclourà tots els retorns corresponents als contractes dels seus professors i el nom del professor responsable del contracte, el saldo de la qual a final d'any s'incorporarà automàticament al proper exercici.
  3. En els contractes gestionats per la FUEIB, aquesta entitat es quedarà el 7,5 per cent i transferirà a la UIB el 12,5 per cent, que inclou el 5 per cent de retorn al departament.
  4. Pel que fa als contractes signats abans de l'entrada en vigor dels nous Estatuts, aquest nou repartiment s'aplicarà només als ingressos que es produeixin a partir de la data de l'esmentada entrada en vigor.
  5. En els casos de convenis i programes institucionals, cursos i postgraus, no existirà retorn del 5 per cent, i s'aplicarà el 20 per cent de retenció: si els gestiona la FUEIB, li correspondrà el 10 per cent per la seva gestió, i l'altre 10 per cent serà per a la UIB.
  6. Les subvencions o ajudes externes per a activitats pròpies de la UIB, en les quals no es retribueix personal de la UIB, en particular les que corresponen a recerca, i que es formalitzin via conveni, es podran entendre exemptes de la retenció del 20 per cent.
  7. L'adquisició de material inventariable en projectes gestionats per la FUEIB es reflectirà al patrimoni de la UIB mitjançant una adscripció a final de cada exercici per cessió del dit material de la FUEIB a la UIB.

Disposició addicional

S'autoritza el Consell de Direcció a prendre les mesures pertinents per al desenvolupament del present acord.

Palma, 18 de desembre de 2013
El Rector,
Llorenç Huguet