logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 395 - Any  XXIX - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 24 de gener de 2014
Consell de Govern

10876. ACORD NORMATIU del dia 18 de desembre de 2013 pel qual se suprimeix el Centre de Recerca Econòmica UIB - Sa Nostra (CRE UIB - Sa Nostra).

Per l’Acord normatiu 7623/2006, de 25 de juliol, s’aprova la normativa reguladora dels instituts de recerca propis de la Universitat de les Illes Balears. A l’exposició de motius indica que «per a la creació d’aquests instituts és imprescindible la implicació almenys d’una empresa i/o institució pública o privada alienes a la UIB, que s’obligarà a finançar a mitjà termini l’institut». En aquest sentit, l’article 1.3 de la normativa estableix el següent: «La creació, viabilitat econòmica i fixació de l’organització i el funcionament d’aquests instituts s’han de dur a terme mitjançant el conveni de creació signat entre la UIB i les entitats que donen suport a l’institut.»

Per l’Acord normatiu 7869/2007, de 14 de març, es crea el Centre de Recerca Econòmica UIB - Sa Nostra (CRE UIB - Sa Nostra) com a institut de recerca propi de la Universitat de les Illes Balears, en el marc de la normativa esmentada. Així mateix, el dia 17 de febrer de 2007 es va subscriure el conveni de col·laboració entre la UIB i «Sa Nostra», Caixa de Balears, per a la consolidació i el desenvolupament del Centre de Recerca Econòmica UIB - Sa Nostra (CRE UIB - Sa Nostra).

Per altra banda, l’article 11 (Modificació i supressió) de l’Acord normatiu 7623/2006, de 25 de juliol, preveu el procediment de supressió.

En el cas que ens ocupa, el dia 5 de novembre de 2012 l’entitat Sa Nostra va trametre a la UIB un escrit en el qual manifestava que «ens veiem en la necessitat peremptòria de denunciar l’esmentat conveni», i el dia 15 de novembre de 2012 el Consell Rector del CRE UIB - Sa Nostra va aprovar la decisió de denunciar formalment el conveni de col·laboració.

A proposta del Consell de Direcció del dia 29 d’octubre de 2013 i d’acord amb el que preveuen els articles 24.2.40 dels Estatuts de la Universitat i 11.2 de l’Acord normatiu 7623/2006, de 25 de juliol, el Consell de Govern, a la sessió del dia d’avui, ha acordat de suprimir el Centre de Recerca Econòmica UIB - Sa Nostra (CRE UIB - Sa Nostra), en els termes següents:

Article 1. Supressió

Se suprimeix el Centre de Recerca Econòmica UIB - Sa Nostra (CRE UIB - Sa Nostra) com a institut de recerca propi de la Universitat de les Illes Balears.

Article 2. Cessaments

En conseqüència, els òrgans de govern del CRE UIB - Sa Nostra, col·legiats i unipersonals, establerts a l’article 12 del Reglament de funcionament d’aquest institut deixaran d’exercir les seves funcions.

Disposició addicional. Desenvolupament

El Consell de Direcció queda autoritzat per dictar les normes i prendre les mesures oportunes per desenvolupar el present acord.

Disposició final. Entrada en vigor

El present acord entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat (FOU).

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 18 de desembre de 2013
El Rector,
Llorenç Huguet