logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 390 - Any  XXIX - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 15 de novembre de 2013
Consell de Direcció

10792. ACORD EXECUTIU del dia 15 d'octubre de 2013 sobre els alumnes matriculats en titulacions de màster universitari de la UIB que s'extingeixen.

Els continus canvis a la normativa que regula les titulacions adaptades a l'espai europeu d'educació superior (EEES), i en particular les de màster universitari (reials decrets 56/2005, 1393/2007, 861/2010 i 99/2011), han obligat a adaptar la normativa pròpia de la Universitat a les successives normatives estatals. En el cas dels màsters universitaris, les titulacions autoritzades i implantades d'acord amb el Reial decret 56/2005 varen haver de ser objecte de verificació, per la normativa del Reial decret 1393/2007, a través d'un procediment específic (procediment abreujat) que l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA) va establir. Aquestes titulacions, i les noves verificades d'acord amb aquesta normativa seguint el procediment estàndard (no abreujat) establert també per l'ANECA, s'havien d'acreditar, d'acord amb la normativa vigent, els anys 2013 o 2014 (segons la data de verificació).

L'aparició del Reial decret 861/2010 i el nou procediment de verificació, adaptat a aquesta normativa i establert per l'ANECA, obligà a fer canvis a les titulacions ja verificades i féu que, per poder aconseguir l'acreditació (necessària per poder-se seguir impartint), s'hi haguessin de fer encara més canvis. La naturalesa i el volum dels canvis implicats eren tan importants que la mateixa ANECA aconsellà que aquestes titulacions no se sotmetessin al procés d'acreditació esmentat, sinó que s'extingissin, i que –si esqueia– s'enviassin a verificar noves titulacions, resultants de les titulacions extingides, d'acord amb les directrius d'aquest reial decret.

La UIB, igual que moltes universitats espanyoles, seguí el suggeriment de l'ANECA sobre això, i així, els vicerectorats amb competències en postgrau, ordenació acadèmica i docència i qualitat impulsaren l'extinció de les titulacions de màster que estaven en aquesta situació i l'enviament de noves titulacions a verificar. En l'operació, el nombre de titulacions de màster es va reduir, atès que algunes es combinaren en una de sola, seguint les directrius del vicerectorat amb competències en postgrau.

El dia d'avui hi ha alumnes matriculats en estudis de màster universitari a extingir i que no han cursat encara tots els crèdits corresponents per assolir la titulació en què estan matriculats. A partir del curs 2012-13 es varen començar a impartir les titulacions verificades novament que són conseqüència de l'extinció de les esmentades anteriorment i que tenen continguts i competències idèntics o molt semblants als de les titulacions a extingir, de manera que en molts casos es mantenen fins i tot els noms i el nombre de crèdits de moltes assignatures, i fins i tot el nom de la titulació de màster.

Per tal de simplificar la gestió acadèmica i administrativa de les titulacions de màster universitari i permetre alhora que els estudiants puguin accedir a una docència impartida en les millors condicions possibles, el Consell de Direcció, a la sessió del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l'article 27.1.a) i h) dels Estatuts d'aquesta universitat, ha acordat el següent en relació amb els alumnes matriculats en titulacions de màster universitari de la UIB que s'extingeixen.

Article 1. Canvi de titulació

  1. Els estudiants d'una titulació de màster a extingir matriculats el curs 2012-13 o 2013-14 que no hagin superat el nombre total de crèdits de la titulació poden matricular-se en una nova titulació de màster que sigui resultant de l'anterior i s'hagi implantat el curs 2012-13 o 2013-14, d'acord amb el procediment que es detalla a l'article 2 i la taula d'equivalències d'assignatures o matèries a què es fa referència a l'article indicat.
  2. El canvi de titulació no suposarà en cap cas cap cost per als alumnes implicats, ni en concepte de canvi de pla d'estudis, ni en concepte d'adaptació d'assignatures, sempre que es faci d'acord amb la taula d'equivalències esmentada.
  3. L'anterior serà aplicable també per als estudiants que es trobin en la situació descrita al primer apartat d'aquest article en acabar el curs 2013-14 en relació amb titulacions de màster noves que s'implantin el curs 2014-15.

Article 2. Procediment

El procediment a seguir per realitzar el canvi indicat a l'article anterior és el següent:

  1. Les comissions de reconeixement i transferència de crèdits (CRiTC) de les dues titulacions de màster implicades elaboraran una taula d'equivalènciesd'assignatures o matèries entre ambdues titulacions, basant-se en els continguts i les competències de les assignatures o matèries en qüestió.
  2. La proposta de taula d'equivalències, signada pels directors d'ambdues titulacions, s'enviarà al Centre d'Estudis de Postgrau (CEP), per a l'aprovació pertinent, si escau. En cas de no aprovació, el CEP remetrà les seves observacions a les CRiTC implicades, que revisaran la taula d'acord amb aquestes observacions. En cas de desacord, el vicerector amb competències en postgrau dirimirà la qüestió.
  3. La comissió acadèmica de la titulació en extinció, amb el suport dels serveis administratius, elaborarà una llista dels alumnes susceptibles de canviar de pla d'estudis d'acord amb el que preveu aquest acord, i aplicarà en cada cas la taula d'equivalències aprovada.
  4. La comissió acadèmica de la titulació en extinció, amb el suport dels serveis administratius, informarà cada un dels alumnes de la seva situació i els proposarà el canvi de pla d'estudis. L'acceptació de la proposta s'ha de fer mitjançant la signatura d'un document, segons el model que proporcionarà el CEP.
  5. Els serveis administratius faran els canvis corresponents a l'expedient físic i electrònic de l'alumne i n'informaran els directors de les dues titulacions implicades i el director del CEP.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d'òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

Aquest acord executiu entrarà en vigor l'endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 15 d'octubre de 2013
El Rector
Llorenç Huguet