logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 387 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Dimecres, 31 de juliol de 2013
Consell de Govern

10715. ACORD NORMATIU del dia 24 de juliol de 2013 pel qual s'aproven els criteris d'aplicació de l'Acord normatiu 10336/2012, de 8 de juny, pel qual s'aprova la normativa de gestió de pràctiques externes dels estudiants de la UIB en empreses, entitats o institucions.

L’Acord normatiu 10336/2012, de 8 de juny, pel qual s'aprova la normativa de gestió de pràctiques externes dels estudiants de la UIB en empreses, entitats o institucions (FOU núm. 367, de 6 de juliol), com indica a la part expositiva, obeeix en una part important a l’aprovació del Reial decret 1707/2011, de 18 de novembre, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris.

Ara bé, la recent Sentència del Tribunal Suprem de 21 de maig de 2013 (publicada al BOE núm. 154, de 28 de juny) resol el següent: «Estimam el recurs contenciós administratiu número 171/2012 interposat per la representació processal de la Confederació Sindical de Comissions Obreres i declaram nul de ple dret el Reial decret 1707/2011, de 18 de novembre, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris, i disposam la retroacció d’actuacions perquè el text definitiu del dit reial decret sigui remès al Consell d’Estat perquè la Comissió Permanent de l’Alt Òrgan Consultiu del Govern es pronunciï sobre la disposició addicional primera del reial decret esmentat. No condemnam a costes cap de les parts.»

Per tant, és indubtable que la UIB ha d'adoptar les mesures necessàries, en relació amb l'abast i el significat de la Sentència, a la seva pròpia normativa de règim intern, emanada de les competències que li atribueix l'article 2.2.a) de la LOU i plasmada en el desenvolupament del seu text estatutari.

Com a conseqüència del que s’ha dit i fent ús de les competències que li atribueixen els articles 24.1, 24.2.32 i 40 dels Estatuts de la Universitat, el Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat els criteris d'aplicació de l’Acord normatiu 10336/2012 en els termes següents:

Primer. Es manté en vigor l’Acord normatiu 10336/2012, de 8 de juny, pel qual s'aprova la normativa de gestió de pràctiques externes dels estudiants de la UIB en empreses, entitats o institucions, com a norma interna de rang reglamentari dictada a l’empara de la potestat normativa inherent a l’autonomia universitària, sempre que no s'oposi a normes de rang superior.

Segon. S’han d’entendre suprimides de l’Acord normatiu 10336/2012 les referències al Reial decret 1707/2011, de 18 de novembre, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris, així com els continguts substantius que s’hi remetin expressament que no s’ajustin a les normes ara vigents.

Tercer. En matèria de cotització de les pràctiques acadèmiques a la Seguretat Social, s’han d’aplicar les previsions del Reial decret 1493/2011, de 24 d’octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d’inclusió en el règim general de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació, en desenvolupament del que preveu la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Desenvolupament

Es faculta el Consell de Direcció perquè desenvolupi, si escau, els criteris d’aplicació objecte d’aquest acord o altres aspectes complementaris.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

Aquesta normativa entrarà en vigor l’endemà d’haver-se publicat al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 24 de juliol de 2013
El Rector
Llorenç Huguet