logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 387 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Dimecres, 31 de juliol de 2013
Consell de Govern

10714. ACORD NORMATIU del dia 24 de juliol de 2013 pel qual es modifica l'Acord normatiu 9495/2010, de 22 de juliol, pel qual s'aprova la normativa per a la concessió de crèdits de reconeixement acadèmic per la participació en activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació.

El Consell de Govern ha aprovat una nova normativa sobre els alumnes col·laboradors, de conformitat amb les previsions de l’article 121.2 dels Estatuts de la Universitat, que estableix que aquest òrgan ha d’aprovar el desenvolupament de la figura dels alumnes col·laboradors i n’ha de fixar les compensacions i els reconeixements.

Com a conseqüència del que s’ha dit al paràgraf anterior i fent ús de les competències que li atribueixen els articles 24.1, 24.2.32 i 40 dels mateixos Estatuts, el Consell de Govern, a la sessió del dia d'avui i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la modificació de l’Acord normatiu 9495/2010, de 22 de juliol, pel qual s’aprova la normativa per a la concessió de crèdits de reconeixement acadèmic per la participació en activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació en els termes següents:

Article 1

Queda aprovada la modificació de l’apartat I (Participació en activitats universitàries culturals) de la normativa per a la concessió de crèdits de reconeixement acadèmic per la participació en activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació aprovada mitjançant l’Acord normatiu 9495/2010, de 22 de juliol (FOU núm. 335, de 29 de juliol), que consisteix a afegir-hi un nou paràgraf final redactat de la manera següent:

«En el cas d’alumnes col·laboradors, podran obtenir com a màxim 6 crèdits genèrics per cada any acadèmic, i en aquest supòsit la regla aplicable serà 1 crèdit europeu per cada 25 hores d’activitat desenvolupada.»

Article 2

Es publica la normativa per a la concessió de crèdits de reconeixement acadèmic per la participació en activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació com a annex únic, tal com resta una vegada s’hi ha fet la modificació indicada en aquest acord.

Annex únic

I. Participació en activitats universitàries culturals

Aquest apartat està reservat a la participació dels estudiants, per una banda, en activitats d’àmbit cultural, mediambiental, científic o d’internacionalització i, per altra banda, en activitats de promoció dels estudis de la UIB, de la mateixa universitat o de valors relacionats amb la ciència, el coneixement, el medi ambient o la cultura que poden afavorir el progrés i el benestar de la societat. S’entén que la participació és sempre activa: els estudiants organitzen o duen a terme l’activitat (o hi col× laboren conjuntament amb algun responsable). Per tant, se n’exclou la simple assistència.

També es podrà fer reconeixement de crèdits a través de les activitats que duen a terme els alumnes col× laboradors del tipus b), a través dels cursos organitzats pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària, en aquest cas sempre que l’estudiant que els faci hagi obtingut plaça per fer un intercanvi i a través dels cursos que derivin de convenis interuniversitaris que obliguin a la reciprocitat d’intercanvi de crèdits d’aquest tipus.

Les activitats hauran de ser avalades per una facultat, el centre responsable dels estudis o els vicerectorats competents en matèria de projecció cultural, de medi ambient i de relacions internacionals i mobilitat, i sempre les haurà d’haver aprovades la Comissió Acadèmica abans de realitzar-les.

La norma general serà 1 crèdit europeu per cada 15 hores d’activitat presencial acreditada, llevat que per les característiques de l’activitat estigui justificat que es pugui concedir el crèdit per menys hores, i així ho aprovi la Comissió Acadèmica. Els estudiants podran obtenir com a màxim 3 crèdits europeus per cada any acadèmic mitjançant aquesta via de reconeixement de crèdits.

En el cas d’alumnes col·laboradors, podran obtenir com a màxim 6 crèdits genèrics per cada any acadèmic, i en aquest supòsit la regla aplicable serà 1 crèdit europeu per cada 25 hores d’activitat desenvolupada.

II. Participació en activitats esportives

Els estudiants universitaris que representin la UIB en competicions esportives reconegudes com a jugadors, esportistes, àrbitres, jutges o entrenadors podran obtenir 1 crèdit europeu per competició, fins a un màxim de 2 crèdits per cada any acadèmic.

III. Participació en activitats de representació estudiantil

S’aplicarà la següent taula d’equivalències per any acadèmic o, si escau, s’atorgarà la part proporcional dels crèdits en funció dels mesos en què s’ha exercit la representativitat del total dels mesos que formen l’any acadèmic.

Càrrec Crèdits màxims per any acadèmic Expedició del certificat
President, secretari i tresorer del Consell d’Estudiants o vocal de la seva comissió permanent 3 Secretari del Consell d’Estudiants
Representant al Consell de Govern 2 Secretari General
Representant al plenari del Consell d’Estudiants 2 Secretari del Consell d’Estudiants
Representant al consell de departament, junta de centre o al Consell Social 2 Secretari del departament, secretari de la facultat o escola o secretari del Consell Social
Representant al Claustre 1 Secretari General
Representant a les comissions de reconeixement i transferència de crèdits, de qualitat, al consell d’estudis o d’altres derivats de l’adaptació a l’espai europeu d’ensenyament superior (delegat de curs, etc.) 1 Secretari de l’òrgan pertinent en cada cas
Representant a la Residència d’Estudiants de la UIB o a altres institucions amb participació directa de la UIB 1 Secretari o, si escau, responsable de la institució
Representants als consells assessors interns de les dues seus universitàries 1 Secretari del Consell Assessor

L’estudiant representant ha d’assistir, almenys, al 80 per cent de les sessions convocades.

Els certificats s’han d’adreçar a la Secció de Gestió Acadèmica o als serveis administratius que es determinin.

En cas que sorgeixi un càrrec de representació estudiantil no previst a la taula anterior, la Comissió Acadèmica decidirà el nombre de crèdits que tindrà assignats, així com la forma en què s’acreditaran.

IV. Participació en activitats solidàries i de cooperació

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat certificarà la participació i la Comissió Acadèmica atorgarà els crèdits en funció de la taula següent:

Activitat Crèdits màxims per any acadèmic
Participar en el programa Estades Solidàries en el marc de la convocatòria de voluntariat universitari en cooperació al desenvolupament organitzat per l’OCDS (durada: entre 1 i 2 mesos) 3
Organitzar accions de sensibilització per a la comunitat universitària en el marc de la convocatòria d’ajuts per a accions d’educació al desenvolupament i sensibilització de l’OCDS 3
Participar com a membre de l’equip en accions de sensibilització per a la comunitat universitària en el marc de la convocatòria d’ajuts per a accions d’educació al desenvolupament i sensibilització de l’OCDS 1
Participar com a membre de l’equip en projectes de cooperació universitària al desenvolupament en el marc de la convocatòria de projectes de cooperació universitària al desenvolupament de l’OCDS 1
Participar en el programa de voluntariat universitari de les Nacions Unides (durada: 6 mesos) 3
Participar en el programa del Servei de voluntariat europeu (durada: entre 2 i 12 mesos) 1 cr. fins a 3 mesos, 2 cr. fins a 5 mesos i 3 cr. a partir de 6 o més mesos

En cas d’activitats no previstes a la taula anterior, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat farà arribar la seva proposta a la Comissió Acadèmica abans del dia 1 d’octubre de cada any, i aquesta decidirà.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquest acord apareguin en gènere masculí o femení, s’han d’entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Segona. Desenvolupament

Es faculta el Consell de Direcció per interpretar i desenvolupar el present acord normatiu.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

Aquest acord normatiu entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat.

Palma, 24 de juliol de 2013
El Rector
Llorenç Huguet