logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 382 - Any  XXVIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 17 de maig de 2013
Consell de Direcció

10576. ACORD EXECUTIU del dia 23 d'abril de 2013 pel qual es modifica l'Acord executiu 10144/2012, de 17 de gener, pel qual s'estableixen criteris del programa Campus Extens illes.

Fent ús de les competències que li atribueix l’article 27.1.a) i h) dels Estatuts d'aquesta universitat, el Consell de Direcció, a la sessió del dia d’avui, ha aprovat la modificació de l’Acord executiu 10144/2012, de 17 de gener, pel qual s’estableixen criteris del programa Campus Extens illes.

Article 1

Es modifica la redacció del darrer paràgraf de l’article 4 en el sentit següent:

«Ateses les condicions històriques de contractació del professorat associat de Campus Extens illes des dels seus inicis, durant l’any acadèmic 2013-14 s’aplicarà una mesura transitòria: quan s’hagin de fer contractacions per cobrir assignacions docents de 60 hores, els contractes de professor associat seran de 2,5 hores. Qualsevol altra dedicació horària es resoldrà aplicant una regla anàloga.»

Article 2

Es disposa la publicació com a annex del text íntegre resultant de la modificació de l’Acord executiu 10144/2012.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Annex

Article 1. L’organització acadèmica de les titulacions que s’imparteixen a les seus universitàries a través del programa Campus Extens illes

L’organització de la docència l’han d’estructurar de manera coordinada els centres responsables i els departaments implicats utilitzant dos tipus de professorat: (a) professorat del campus Palma, o (b) professorat associat de les seus universitàries.

Com a norma general, cada any acadèmic entre el 50% i el 70% de les assignatures de cada un dels cursos de les titulacions han d’estar assignades a professorat del campus Palma, i la resta, a professorat associat de les seus universitàries. Aquesta distribució percentual de la docència només es podrà modificar temporalment per raons acadèmiques justificades.

Article 2. Modalitats de compensació del professorat del campus Palma

Els professors de la UIB que es facin càrrec d’assignatures de les titulacions que s’imparteixen en el marc del programa Campus Extens illes poden optar per una de les dues modalitats de compensació següents:

  1. Complement econòmic.
  2. Contractació d’un professor associat de suport a la docència, amb un nivell de dedicació i de retribucions similar a les altres categories de professor associat del campus Palma.

Article 3. Complement econòmic a percebre i dedicació del professorat del campus Palma

El professorat que des del campus de Palma es faci càrrec d’assignatures de Campus Extens illes dels plans d’estudis de grau cobrarà 3.000 euros per una assignatura de 6 crèdits (60 hores de dedicació docent). Aquest complement inclou la realització de tres viatges amb seminaris presencials a cada seu. En cas d'assignatures amb un nombre de crèdits diferents s'aplicaran les normes següents:

  • En assignatures de 3 crèdits, el nombre de viatges i de seminaris presencials serà de dos per seu, i el complement serà de 2.000 euros.
  • En assignatures de 9 crèdits, el nombre de viatges i de seminaris presencials serà de quatre per seu, i el complement serà de 4.000 euros.
  • En assignatures de 12 o més crèdits, el nombre de viatges i de seminaris presencials serà de quatre per seu, i el complement serà de 5.000 euros.
  • En el cas de les assignatures de pràctiques externes, s’estableix un complement docent únic de 3.000 euros, que inclou la realització de tres viatges amb seminaris o reunions presencials a cada seu.
  • En el cas de la tutorització dels treballs de fi de grau, no s’abonarà complement docent: s’aplicarà el mateix sistema de comptabilitat de les hores d’activitat docent que per als treballs de fi de grau tutoritzats al campus de Palma. Per altra banda, els tutors preferentment seran professors d’altres assignatures, de manera que puguin aprofitar els viatges ja programats per fer les tutories dels treballs.
  • En el cas de les assignatures que no s’adaptin a cap de les condicions previstes als apartats anteriors, s’aplicarà el complement docent que determini el Consell de Direcció.

En qualsevol cas, l'abonament del complement docent, la realització dels seminaris i la possible realització de més viatges dels prevists estan subjectes a les condicions establertes als articles 3, 4 i 5 de l'Acord executiu 9518/2012, de 23 de juliol, pel qual es regula la gestió del professorat del programa Campus Extens (FOU núm. 337, de 22 d'octubre).

Article 4. Professorat associat de Campus Extens illes a les seus universitàries

El professorat associat a les seus universitàries serà contractat amb les mateixes condicions que el professorat associat del campus Palma. D’aquesta manera, un professor associat de tres hores de Campus Extens illes tindrà una dedicació docent de 90 hores anuals. Qualsevol altra dedicació docent tindrà un contracte amb una retribució proporcional a l’anterior. Així, en el cas específic de les assignatures de 6 crèdits dels graus que tenen una dedicació docent de 60 hores, el contracte que correspondrà serà el de professor associat de dues hores.

Ateses les condicions històriques de contractació del professorat associat de Campus Extens illes des dels seus inicis, durant l’any acadèmic 2013-14 s’aplicarà una mesura transitòria: quan s’hagin de fer contractacions per cobrir assignacions docents de 60 hores, els contractes de professor associat seran de 2,5 hores. Qualsevol altra dedicació horària es resoldrà aplicant una regla anàloga.

Article 5. Creació de noves categories de professorat associat del campus Palma

  1. El Consell de Direcció crearà les categories de professor associat al campus Palma que siguin necessàries per garantir l’equitativitat entre la docència assignada i el sou que correspongui.
  2. La principal categoria nova serà la de professor associat de dues hores, que tindrà una dedicació docent de 60 hores i a la qual correspondrà una retribució proporcional a la que actualment té el professor associat de tres hores.
  3. La resta de categories que es puguin crear en funció de les necessitats docents tindran les retribucions proporcionals que els corresponguin.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Segona. Revisió de la dotació econòmica

El Consell de Direcció, si escau, revisarà per a cada any acadèmic la dotació econòmica assignada a l’article 3 d’aquest acord.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa

Es deroguen els articles 1 i 2 de l'Acord executiu 9518/2012, de 23 de juliol, pel qual es regula la gestió del professorat del programa Campus Extens (FOU núm. 337, de 22 d’octubre).

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Palma, 23 d’abril de 2013
El Rector p.s.r.,
Jaume Carot,
vicerector de Professorat i Postgrau