logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 362 (extraordinari) - Any  XXVII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 16 de març de 2012
Consell de Govern

10228. ACORD NORMATIU del dia 16 de desembre de 2011 pel qual s'aprova el Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2012.

Conegudes les partides previstes als Pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears pel que fa a la Universitat, la Gerent de la UIB ha elaborat un avantprojecte de pressupost que, un cop aprovat pel Consell de Direcció, la Rectora sotmet a l'aprovació del Consell de Govern, per a la seva posterior remissió al Consell Social.

Preàmbul

El Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l’any 2012 s’emmarca en el context de la pitjor recessió econòmica dels darrers anys i suposa la reducció de les aportacions de finançament per part de l’entitat tutelar en 3.091.193 euros, un 5,4% menys en la transferència nominativa.

Aquesta disminució en les transferències procedents de la comunitat autònoma de les Illes Balears, així com en altres partides d’inversió específiques, fa que el pressupost es redueixi un 14,33% respecte a l’any anterior. Aquesta davallada es compensa, en part, amb la concessió de la menció d’excel·lència atorgada pel Ministeri d’Educació al projecte Campus d’Excel·lència e-MTA, que dóna dret a aquesta universitat a rebre finançament mitjançant un crèdit per un import d’1,7 milions d’euros, i amb la concessió d’una subvenció també del Campus d’Excel·lència Internacional, subprograma d’enfortiment, per un import d’1.159.611 euros.

La reducció dels ingressos procedents de les transferències autonòmiques, combinada amb una estabilitat en el nombre d’alumnes, dificulta l’objectiu de mantenir i millorar la qualitat de la UIB. No obstant això, el pressupost de la UIB per a 2012 ha de permetre a la nostra institució complir dignament amb les seves responsabilitats en un context de penúria econòmica generalitzada.

Per tot això, es pren l’acord següent:

  1. S’aprova el pressupost de la UIB per a l’any 2012, amb un estat de despeses en el qual s'autoritzen i consignen els crèdits necessaris per atendre el compliment d'obligacions per un import de 88.221.578,30 euros i en el qual l'estat d'ingressos recull els drets que hom pensa liquidar durant l'exercici per un import de 88.221.578,30 euros.
  2. El detall del pressupost quant a classificació econòmica i per programes s'adjunta com a annex I.
  3. La distribució del capítol 2 del pressupost de despeses per a 2012 entre els diferents centres de despesa, així com el responsable de cada centre de despesa i el programa al qual pertany, s'adjunta com a annex II.
  4. La modificació de la relació de llocs de treball del personal d’administració i serveis s’adjunta com a annex III.
  5. S’adjunta, com a annex IV, la llista de tarifes i preus públics que cobrarà la Universitat per la prestació dels seus serveis durant l’exercici de 2012.
  6. Juntament amb el detall econòmic d’aquest pressupost s’aproven, també, les normes d’execució pressupostària que regiran l’execució pressupostària de la Universitat de les Illes Balears durant l’exercici econòmic de 2012, que s’adjunten com a annex V.
  7. Tots els majors ingressos que s'obtinguin dins l'exercici de 2012 seran, per resolució de la Rectora, incorporats al pressupost, via generació de crèdit per subvenir a les obligacions específiques corresponents en el cas d'ingressos finalistes o per subvenir a obligacions determinades pel Consell de Direcció d'acord amb la normativa aplicable.
  8. Es poden tramitar fins al 31 de març de 2012 obligacions contretes durant l'exercici de 2011; a partir d'aquesta data, de la tramitació d’aquestes despeses se n’haurà d’informar la Comissió Econòmica del Consell de Govern. El mateix procediment serà també preceptiu per a obligacions contretes en exercicis anteriors.
  9. A efectes d’inventari de béns, i amb la finalitat de reduir el registre patrimonial i agilitar-ne la gestió, es fixa com a import mínim perquè un element sigui inventariable la quantitat de 500 euros. Es permet, en qualsevol cas, inventariar elements d’import inferior si el responsable del centre de despesa ho considera oportú.
  10. El Consell de Direcció queda autoritzat per prendre les mesures oportunes per desenvolupar aquest acord.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 16 de desembre de 2011
La Rectora,
Montserrat Casas