logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 360 - Any  XXVII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 17 de febrer de 2012
Consell de Direcció

10144. ACORD EXECUTIU del dia 17 de gener de 2012 pel qual s’estableixen criteris del programa Campus Extens illes.

El Consell de Direcció, a la sessió ordinària del dia d’avui, en el marc del règim retributiu del professorat universitari, contractat i funcionari, que estableixen els articles 55 i 69 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, en la redacció que en fa la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, i d’acord amb les funcions que li confereix l’article 27.1.a) i h) dels Estatuts, ha establert criteris referents al programa Campus Extens illes en el sentit següent:

Article 1. L’organització acadèmica de les titulacions que s’imparteixen a les seus universitàries a través del programa Campus Extens illes

L’organització de la docència l’han d’estructurar de manera coordinada els centres responsables i els departaments implicats utilitzant dos tipus de professorat: (a) professorat del campus Palma, o (b) professorat associat de les seus universitàries.

Com a norma general, cada any acadèmic entre el 50% i el 70% de les assignatures de cada un dels cursos de les titulacions han d’estar assignades a professorat del campus Palma, i la resta, a professorat associat de les seus universitàries. Aquesta distribució percentual de la docència només es podrà modificar temporalment per raons acadèmiques justificades.

Article 2. Modalitats de compensació del professorat del campus Palma

Els professors de la UIB que es facin càrrec d’assignatures de les titulacions que s’imparteixen en el marc del programa Campus Extens illes poden optar per una de les dues modalitats de compensació següents:

  1. Complement econòmic.
  2. Contractació d’un professor associat de suport a la docència, amb un nivell de dedicació i de retribucions similar a les altres categories de professor associat del campus Palma.

Article 3. Complement econòmic a percebre i dedicació del professorat del campus Palma

El professorat que des del campus de Palma es faci càrrec d’assignatures de Campus Extens illes del plans estudis de grau cobrarà 3.000 euros per una assignatura de 6 crèdits (60 hores de dedicació docent). Qualsevol altra dedicació tindrà un complement econòmic proporcional a l’anterior.

Article 4. Professorat associat de Campus Extens illes a les seus universitàries

El professorat associat a les seus universitàries serà contractat amb les mateixes condicions que el professorat associat del campus Palma. D’aquesta manera, un professor associat de tres hores de Campus Extens illes tindrà una dedicació docent de 90 hores anuals. Qualsevol altra dedicació docent tindrà un contracte amb una retribució proporcional a l’anterior. Així, en el cas específic de les assignatures de 6 crèdits dels graus que tenen una dedicació docent de 60 hores, el contracte que correspondrà serà el de professor associat de dues hores.

Ateses les condicions històriques de contractació del professorat associat de Campus Extens illes des dels seus inicis, durant l’any acadèmic 2012-13 s’aplicarà una mesura transitòria: quan s’hagin de fer contractacions per cobrir assignacions docents de 60 hores, els contractes de professor associat seran de 2,5 hores. Qualsevol altra dedicació horària es resoldrà aplicant una regla anàloga.

Article 5. Creació de noves categories de professorat associat del campus Palma

  1. El Consell de Direcció crearà les categories de professor associat al campus Palma que siguin necessàries per garantir l’equitativitat entre la docència assignada i el sou que correspongui.
  2. La principal categoria nova serà la de professor associat de dues hores, que tindrà una dedicació docent de 60 hores i a la qual correspondrà una retribució proporcional a la que actualment té el professor associat de tres hores.
  3. La resta de categories que es puguin crear en funció de les necessitats docents tindran les retribucions proporcionals que els corresponguin.

Article 6. Despeses de viatge

El nombre de viatges que es finançaran a cada seu per a cada professor responsable d’assignatura serà de tres per semestre.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Segona. Revisió de la dotació econòmica

El Consell de Direcció, si escau, revisarà per a cada any acadèmic la dotació econòmica assignada a l’article 3 d’aquest acord.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 17 de gener de 2012
La Rectora,
Montserrat Casas