logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 358 - Any  XXVII - I. DISPOSICIONS GENERALS Dijous, 19 de gener de 2012
Consell de Govern

10065. ACORD NORMATIU del dia 16 de desembre de 2011 pel qual s’aprova la normativa d’entitats col·laboradores de la Universitat.

La Universitat de les Illes Balears (UIB), tal com preveu l’article 1 dels seus Estatuts, és una institució dedicada al servei públic de l’educació superior, la recerca, la transferència del coneixement i la innovació. Per acomplir aquestes funcions, la UIB ha de cooperar amb altres universitats i institucions de tot arreu per mantenir i enfortir el seu caràcter universal, però especialment amb les de parla catalana, per les seves afinitats culturals i històriques.

Totes les entitats, públiques o privades, que ofereixin els seus serveis per complementar o millorar significativament les funcions pròpies i fonamentals de la UIB, quan aquest oferiment es consolidi i s’acrediti com una cooperació degudament regulada i eficaç, poden sol·licitar la utilització de la figura d’entitat col·laboradora de la UIB.

De totes formes, no s’ha de confondre la figura d’entitat col·laboradora amb la de les càtedres empresa i les càtedres institucionals, ja que aquestes darreres figures i la col·laboració que desenvolupen amb la Universitat estan expressament regulades a la disposició addicional tercera dels Estatuts, i les seves finalitats són, a més, diferents.

Finalment cal indicar que la disposició addicional onzena dels Estatuts d’aquesta universitat estableix que el Consell de Govern regularà la figura de les entitats col·laboradores de la UIB i fixarà els requisits i condicions de la seva concessió.

Per tot això, el Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d’avui, fent ús de les competències que li atribueix l’article 24.2.32 i 40 dels Estatuts d’aquesta universitat i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la normativa d’entitats col·laboradores de la Universitat de les Illes Balears en els termes següents:

Article 1. Definició

Tenen la consideració d’entitats col·laboradores les entitats, públiques o privades, no universitàries, que col·laborin amb la UIB en el marc de les funcions que desenvolupa, com ara educació superior, recerca, transferència del coneixement i innovació.

Article 2. Abast de la col·laboració

Els serveis que vulgui prestar l’entitat sol·licitant han de significar, per a la UIB, un complement o una millora notable de les seves funcions, en el sentit que, sense aquesta col·laboració, la UIB tindria molt difícil o gairebé impossible desenvolupar la funció objecte de col·laboració.

Article 3. Condicions

Per poder assolir la categoria d’entitat col·laboradora de la UIB, l’entitat interessada ha de presentar una sol·licitud una vegada que la col·laboració ja s’hagi iniciat mitjançant la signatura dels convenis pertinents, la col·laboració s’hagi consolidat durant un període mínim de tres anys acadèmics i s’hagi acreditat que la col·laboració té com a conseqüència la millora de les funcions de la UIB.

Article 4. Requisits

Els requisits necessaris per aconseguir l’atorgament de la condició d’entitat col·laboradora de la UIB són els següents:

  1. Tenir personalitat jurídica pròpia.
  2. Presentar una sol·licitud davant el Secretari General de la Universitat.
  3. Haver signat un conveni que reculli els termes de la col·laboració.
  4. Haver mantingut col·laboració amb la UIB durant tres anys.

Article 5. Aprovació

L’aprovació del Consell de Direcció, una vegada constatat que es compleixen els requisits exigits, suposarà l’autorització com a entitat col·laboradora i determinarà que l’entitat s’inscrigui automàticament en el registre que es regula a l’article 7.

Article 6. Utilització d’emblemes, sigles, logotip o marca de la UIB

  1. Les entitats que obtinguin la condició d’entitat col·laboradora de la UIB poden utilitzar aquesta figura, així com el logotip de la UIB –sempre seguint les normes del Llibre d’Imatge de la UIB–, juntament amb el logotip o la imatge corporativa pròpia, en tots els àmbits relacionats amb les activitats que desenvolupin conjuntament amb la UIB i, en tot cas, informant de forma expressa de l’ús a realitzar. A la vegada, l’entitat pot utilitzar, de manera general, la referència «entitat col·laboradora de la UIB».
  2. Les entitats col·laboradores no estan autoritzades a incloure en la seva denominació, en cap de les seves marques o en els seus prospectes comercials el nom «Universitat de les Illes Balears» o la sigla «UIB».
    No obstant això, tota entitat col·laboradora pot fer ús del logotip homologat per la UIB en tota la seva documentació i en les activitats publicitàries i de màrqueting, i també a la seva pàgina web, únicament i exclusivament per fer esment de la col·laboració entre ambdues entitats i la seva condició d’entitat col·laboradora per escissió universitària de la UIB.
  3. Al logotip hi ha de constar el número de registre de l’entitat col·laboradora atorgat per la UIB.

Article 7. Registre de les entitats col·laboradores

Es crea el Registre Administratiu d'Entitats Col·laboradores de la UIB, el qual estarà adscrit a la Secretaria General.

Article 8. Caducitat

Les entitats que no mantinguin la col·laboració amb la UIB en la forma i les condicions que s’estableixin al conveni escaient, perdran la condició d’entitat col·laboradora de la UIB i es donaran de baixa en el registre esmentat a l’article anterior.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Denominacions

Totes les denominacions d’òrgans de govern, representació, càrrecs, funcions i membres de la comunitat universitària, com qualssevol que en aquesta normativa apareguin en gènere masculí, s'han d'entendre referides indistintament al gènere masculí o femení, segons el sexe del titular de qui es tracti.

Segona. Interpretació i desenvolupament

Es faculta el Consell de Direcció per interpretar i desenvolupar el present acord normatiu.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Adaptació

A partir de l’aprovació de la present normativa, totes les entitats que hagin iniciat la col·laboració amb anterioritat, i que per la seva naturalesa puguin incloure’s en l’àmbit d’aplicació de les entitats col·laboradores, poden presentar una sol·licitud per iniciar els tràmits per formalitzar aquesta relació, en virtut del que s’ha estipulat a la present normativa i a la legislació vigent.

DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor

La present normativa entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Full Oficial de la Universitat de les Illes Balears.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 16 de desembre de 2011
La Rectora,
Montserrat Casas